Huumeita tyrkytetään varhaisnuorille Hyvinkäällä.

Paikallislehden mukaan nuorten vanhemmat ovat ilmoittaneet poliisille lapsilleen tarjotun kovia huumeita. Muualta Uudeltamaalta ei ole  vastaavanlaisia tietoja.

Rikoskomisario Markku Lylykankaan mukaan vanhempien kannattaa ilmoittaa heti poliisille, jos tulee ilmi vastaavia tapauksia. Lasten vanhemmilta on tullut tällä viikolla poliisin tietoon, että nuorille 13-15 -vuotiaille on tarjottu huumeita.

– Hyvinkäällä on tullut ilmi, että nuorille on tarjottu suonensisäisesti käytettävää huumetta. Se tarkoittaa amfetaminia.

Asiasta kertoi Aamuposti 25.11.2016.

Näyttää siltä, että kyseessä on taas jonkinlainen uusien markkinoiden avauskampanja. Pienenkin paikkakunnan, -vaikka Hyvinkää ei ole niin pieni, huumetilanne voi nopeastikin huonontua jos pääsEe muodostumaan välitysketju, jolla on jakajia nuorten omassa keskuudessa.  Pahoja ja pitkäaikaisia huumeongelmia on ilmaantunut jopa Rovaniemelle.

Saattaa olla, että alalle on tullut uutta rahaa, siis sijoittaja, joka pyrkii luomaan uusia markkinoita uudella paikkakunnalla. On syytä muistaa, että nykymaailmassa nuorten hengailukulmilta on jo olemassaolevat yhteydet niihin maihin, joista laillisuus ja kontrolli ovat kadonneet jo kauan sitten. Huumeiden hankkijalla ei välttämättä tarvitse olla muuta kuin älypuhelin ja tuttuja ”etelässä”.

Rajakontrolli ei nykyaikana ole ongelma paperittomille maahantulijoille, joten se ei haittaa huumekauppiastakaan. Ainoa rajoittava tekijä on toinen huumekauppias, ja poliisi jolla ei ole aikaa eikä resursseja puuttua katukauppaan, jossa huumemäärät ovat niitä kuuluisia 200:n litran tynnyreitä pienempiä.

Poliisi ei siis ole siellä, missä Sinun lapsellesi tarjotaan huumeita. Kansalaisten on syytä ehkä käydä itse katsomassa, keitä nuorten kokoontumiskulmilla hengailee. Kannattaa panna merkille vähän vanhemmat henkilöt, ja näiden liikkuminen:

  • Ovatko jotkut henkilöt ”väärässä paikassa”, eivät kuulu jengiin.
  • Onko joidenkin läsnäolo *päivystysluontoista*.
  • Onko henkilöitä, joiden luona käy ihimisvirta?

Vanhempien kannattaa ilmoittaa kaikista tiedoista kouluihin ja poliisille. Oma läsnäolo hengailupaikoilla toteutuu parhaiten hyvinkääläisten katupartioiden kanssa yhteistoimin. Nuorten kannattaa kertoa kaikista havainnoistaan kotonaan, ja tarvittaessa poliisille. Muistakaa, että vaikka huumeita teille tarjoavat henkilöt ovat ikätovereitanne, tai ainakin näyttävät sellaisilta, olette tekemisissä aikuisten maailman kanssa. Huumeiden takana on kova bisnes. Samat henkilöt sekaantuvat ihmiskauppaan, laittoman maahantulon järjestämiseen, ja jossain toisaalla hirveisiin asioihin. Huumeilla rahoitetaan sodankäyntiä ja tererorismia. Teillä on ikätovereita, jotka eivät syö eläintuotteita koska tuotantoeläimet kärsivät. Mitens huumeet?

rotherham-muslim-rape-gangsHuumeiden markkinointi-operaatiolla 13-15-vuotialle voi olla myös hyvin pahaenteisiä ulottuvuuksia.  Rotherhamin kaupunki on englantilaisessa mittakaavassa Hyvinkään kokoinen, toki isompi mutta maalaiskaupunki. Sinne ei luulisi vaikeuksien etsiytyvän, mutta näin vaan kävi. Sellaiset henkilöt, jotka ovat valmiit tyrkyttämään myrkkyjä 13-vuotiaille, -Hyvinkäällä tämä on jo tapahtunut, ovat kykeneviä moneen muuhunkin asiaan. Näiden asioiden estäminen uusilla suomalaisilla paikkakunnilla on vielä mahdollista. di-gold

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.