Google Earth suojeli Fidel Castron yksityisyyttä.

Äskettäin edesmennyt Kuuban ”el Jefe” , oligarkki Fidel Ajejandro Castro Ruz oli eräiden muiden salaperäisten suurrikkaiden ohella Googlen Earth-palvelun erityisen huomaavaisuuden kohteena. El Jefen yksityisesta lomasaaresta ei saa po. palvelussa näkyviin yksityiskohtaista kuvaa.

Google Earth näyttää julkisista sateliittikuvista ja ilmakuvista koostettua kuvaa lähes koko maapallon pinnasta. Kuvat eivät ole reaaliaikaisia, sillä sellaiset ovat yhä maksumuurin takana, jos ylipäätään saatavissa. Joitakin kohteita on hämärretty joko jättämällä yksityiskohtaisimmat karttatasot näyttämättä, tai sumentamalla jokin kohde ylivalottuneen näköiseksi tms. Cayo Piedran suhteen käytetään ensin mainittua tapaa.

Satelliittikuvassa näkyvät mm. riutan suojanpuolelle ruopatut väylät ja saaria yhdistävä silta. Rakennuksia ei ole näkyvissä.

Kuubalaiset eivät olleet Castron eläessä tietoisia hänen yksityiskiinteistöjensä olemassaolosta. di-gold

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.