Perusnuoret: Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet suljetuille leireille.

Ratkaisuksi kotiinpaluusta kieltäytyvien kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden muodostamaan ongelmaan esitetään suljettuja säilytyspaikkoja, taajama-alueiden ulkopuolelle.

Perussuomalaiset Nuoret esittää oman ratkaisunsa paineen synnyttämiseksi kotiinlähdölle. Suomeen tulee perustaa taajama-alueen ulkopuolelle tarkasti vartioituja leirejä, joiden elinolosuhteet ovat samalla tasolla kuin varusmiesten leiriolosuhteet. Leiriltä saa palata vapaaehtoisesti kotimaahansa milloin tahansa. Laittomien maassaolijoiden ei saa antaa kulkea vapaasti Suomessa, sillä jokainen tapaus muodostaa suomalaisille potentiaalisen turvallisuusuhan.

Asiasta kertoi Suomen Uutiset 23.11.2016.

Kielteisen päätöksen saaneiden oleskelu Suomessa on voimassaolevien lakien vastaista,  eivätkä Suomea sitovat kansainväliset sopimuksetkaan tue po.  nykyistä käytäntöä. Ihmisoikeussopimusten mukaan henkilöllä on oikeus jättää kotimaansa halutessaan, ja palata sinne takaisin. Vainotuille sopimukset turvaavat mahdollisuuden hakea turvapaikkaa toisesta maasta, mutta näitä artikloja laadittaessa ei tarkoitettu, että suuret ihmisjoukot oleskelevat vieraassa maassa vuosikausia ilman YK:n normien mukaan myönnettyä pakolaisstatusta.

Oleskeluluvan myöntäminen toissijaisin perustein, mikä tarkoittaa etteivät pakolaisuuden tuntomerkit täyty, on myöntävän valtion subjektiivinen päätös, mihin ei mikään sopimus velvoita. Niiden henkilöiden oleskelun salliminen, joiden turvapaikkahakemukset on käsitelty ja hylätty, ei saa juridista tukea mistään artikloista. Jopa päättävillä tahoilla on nykyisin epäselviä käsityksiä näissä asioissa.

Pakolaissopimuksia laadittaessa ja hyväksyttäessä oli yleisin käytäntö maailmalla, että viisumiton maahantulija ei saa liikkua vapaasti, vaan häntä säilytetään suljetuissa tiloissa, eikä siitä ole kovin pitkää aikaa, kun paperiton maahantulija pidettiin kopissa kunnes oli selvillä millainen tyyppi on hallussa. Sopimuksia sorvanneet neuvottelijat ja virkamiehet eivät siis sälyttäneet allekirjoittaja-valtioille velvoitetta sallia tunnistamattomien henkilöiden liikkumista alueellaan.

Perusnuorten ehdotus palaa siis siihen käytäntöön, joka vallitsi maailmalla ennen nykyistä massamaahanmuuttoa.

2 thoughts on “Perusnuoret: Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet suljetuille leireille.

 • 23.11.2016 at 13:04
  Permalink

  Ehdottomasti suljetuille leireille, jossa tiedustellaan, onko haluja lähteä kotiin päin. Heitä on pidettävä kylmissään ja nälässä. Vettä ja ruisleipä syötäväksi ja lumitöitä tekemään. Eiköhän kotiin paluu tule mieleen. Heidän kertomuksensa kotimaassa ehkä muuttuvat tämän löylytyksen jälkeen.

  Reply
 • 23.11.2016 at 22:51
  Permalink

  Kerrankin oikeaa puhetta. Ei muuta kuin toteuttamaan pika vauhtia . Tulee turvapaikka turismi kokemaan melkoisen inflaation kuin tällainen käytäntö tulisi voimaan.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.