Turkki vetäytyy seksin laillistamiselta alaikäisen kanssa

Turkin suurin ja hallitseva AK-puolue vetäytyy lakialoitteesta, joka koskee avioliittoa lasten kanssa. Asian julisti Turkin pääministeri Binaldi Yildirim. Ilmeisesti vetäytyminen johtuu opposition ja ihmisoikeus järjestöjen painostuksesta. Pelkona lakiehdotuksessa oli, että se myös mahdollistaa seksin lasten kanssa.

Lakiehdotus olisi tehnyt alaikäisen kanssa seksinharrastamisesta laillista, sillä yksinkertaisella verukkeella, että tekijä olisi nainut uhrinsa ja näin välttynyt raiskaus syytteiltä.

Pääministeri Binaldi Yildirim sanoi, että tavoitteena on nyt korjata nykyinen tilanne. Turkissa vankiloissa istuu tuhansia miehiä, jotka ovat meneet naimisiin alaikäisen kanssa, joko uskonnollisista syistä, tai tytön vanhempien siunauksella.

Yildirim Sanoo, että esitys vedetään nyt takaisin parlamentilta ja se siirretään takaisin komissiolle. Samalla käydään keskusteluja opposition ja ihmisoikeus järjestöjen kanssa asiasta.

Unisef on kritisoinut ehdotusta, sanoessaan että lakiehdotus vain pahentaisi Turkin tilannetta lapsiraiskauksissa ja jopa tukisi niitä lailla.

Turkissa tällä hetkellä laillinen raja naimisiinmenolle on 18v. Tosin erikoisluvalla naimisiin pääsee 16-vuotiaana ja uskonnollisissa ei lainmukaisissa seremonioissa vihitään hyvin paljon nuorempia pareja.

Kerroimme lakiehdotuksesta aiemmin: http://www.nykysuomi.com/index.php/2016/08/12/turkki-laillisti-seksin-lasten-kanssa/

 

2 thoughts on “Turkki vetäytyy seksin laillistamiselta alaikäisen kanssa

 • 23.11.2016 at 10:55
  Permalink

  Harmi toisaalta. Tämä laki olisi pitänyt Turkin viisumimaana hamaan tulevaisuuteen. Nyt on mahdollista että Turkkilaiset saavat joskus kuljeskella kaduilla ilman viisumeja.

  Reply
 • 23.11.2016 at 14:49
  Permalink

  Kyseessähän on vain laki, jolla kaunistettaisiin raiskaustilastoihin joutumista, joka on näemmä aika yleistä näitten aavikkorottien keskuudessa. Ei raiskaus ole ikinä naimisiin menemistä, tämähän on se pointti koko jutussa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.