Odinit marssivat, media kirjoittaa muukalaisvihamielisyydestä.

Katupartioketju Soldiers of Odinin kemiläiset aktiivit järjestivät eilen (19.11.) rauhallisen marssin Kemissä.

Kemissä perustettu muukalaisvihamielinen järjestö marssi yksivuotisjuhlansa kunniaksi. Järjestö tiedotti asiasta Facebook-sivuillaan.

Soldiers of Odin perustettiin viime vuonna juuri Kemissä, ja muodostui heti kansainväliseksi brändiksi, ja sai myös jäljittelijöitä. Virikkeen katupartiointiin antoi syksyllä 2015 nopeasti huonontunut turvallisuustilanne kaupunkien kaduilla. Odinit partioivat ryhminä, jotka tunnistautuvat katupartioon osallistuviksi järjestön logolla varustetuilla huppareilla. Järjestön toimintaidea ei ole ratkaista mahdollisia tianteita väkivalloin, vaan estää rikollisten poistuminen ja kutsua poliisi paikalle.

”Odineja” on epäilty väkivallan käytöstä vain yhdessä tapauksessa. Julkisuudessa on käyty hyvin asenteellistakin keskustelua siitä, tarvitaanko kaduille poliisin lisäksi muita järjestyksenpitäjiä. Pohjois-Suomessa, mistä aloite ”odinien” perustamiseen tulikin, poliisipartion vastuualue on enimmillään keskieurooppalaisen pikkuvaltion kokoinen, eikä nopeaa reagointia hälytyksiin voida taata.

Kaikki kansalaisten turva- ja järjestyspartiot eivät profiloi itseään mitenkään, eivätkä kanna tunnuksia. di-gold

Asiasta kertoi MTV 19.11.2016.

6 thoughts on “Odinit marssivat, media kirjoittaa muukalaisvihamielisyydestä.

 • 20.11.2016 at 18:17
  Permalink

  Helppohan se on Helsingistä huudella, kun poliiseja tuntuu olevan ihan riesaksi asti. Mutta maakunnissa ei ole joka kunnassa omaa poliisia ja poliisin tuleminen paikalle saatta kestää jopa yli tunnin.
  Enemmän nuo anarkistit ovat olleet uhkana turvallisuudelle.

  Reply
 • 20.11.2016 at 19:01
  Permalink

  Vihamielisyys ja syrjintä suomalaisia kohtaan on maan polttavin ongelma haitta maahanmuuton rinnalla. Todellisuutta ei muuta muuksi suvaitsevien suvaitsemattomuus ja rasistinen asenne omia kansalaisia kohtaan, kova äänisiä he ovat kuten rasistiset maahan tulijatkin….mutta totuus ei sisälly huutamiseen vaan terveen järjen käyttöön.

  Reply
 • 21.11.2016 at 14:17
  Permalink

  Näille seitsemännen vuosisadan sivistymättömille lukutaidottomille barbaari vuohipaimenille ei ole tilaa Euroopassa, menkööt takaisin mistä tulivat paimentamaan vuohiaan.

  Reply
 • 21.11.2016 at 16:18
  Permalink

  Hienoa kun jaksatte pitää Suomen lippua korkeella. Tämä maa on vielä pelastettavissa, mutta kovin alkaa olla kiire – jakakaa yhteistietoja – miten voi liittyä mukaan.

  Reply
  • 22.11.2016 at 14:59
   Permalink

   Laita viestiä Soldiers Of Odin Finlandin kautta. Siitä se lähtee.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.