Vihreiden kunnallisvaaliehdokas mukana yli 44000€ Huijauksessa Kelalta

Vuoden 2011 vuoden pakolaisnaiseksi valittu Saido Mohamed oli mukana järjestämässä 44231,99 Euron huijausta Kelalta. Tapauksesta tekee erityisen röyhkeän, petoksen jatkuessaan yli 10-vuoden ajan. Saido Mohamed oli Vihreiden kunnallisvaaliehdokas.

Lainaus Käräjäoikeuden asiakirjoista:
Saido Mohamedin sisko Iftin Mohamed on hankkiakseen itselleen tai toiselle oikeudetonta taloudellista hyötyä erehdytttämällä Kelan henkilökuntaan kuuluvaa suorittamaan itselleen perusteettomasti lapsilisää kolmen alaikäisen lapsensa perusteella yhteensä 44 231,99 euroa ajalla 1.6. 2003 – 30.11. 2013 salaamalla muuttonsa lasten kanssa Iso-Britanniaan, jossa hänelle on 19.5. 2003 alkaen suoritettu asumisen perusteella vastaavaa perhe-etuutta.

Petosta on pidettävä törkeänä, koska se on jatkunut yli kymmenen vuoden ajan, sillä on tavoiteltu huomattavaa hyötyä ja aiheutettu huomattavaa vahinkoa ja sitä on myös kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä.”

Iftin Mohamed tuomittiin yhden vuoden ja 2 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

saido-valehtelee

Saido Mohamed ilmoitti luopuvansa kunnallisvaaliehdokkuudestaan, ensin väittäen tapauksen julkituonutta Mv-lehteä valehtelevaksi mediaksi. Mv-lehden tuotua käräjäoikeuden paperit julki joutui Saido Mohamed syömään sanansa ja toteamaan itse valehdelleensa.  Saido Mohamed väitti kayttäneensä 44.000€ opiskeluun. Mohamedin Sukulainen Amino Ali todisti  Saido Mohamedin nostaneen rahat omaan käyttöön.

Lainaus:
”on kuitenkin opiskellut suomalaisessa oppilaitoksessa ja ollut oikeutettu saamaan suomalaista opintotukea ja opintolainaa, ei ole uskottavaa, että hän oikeasti olisi käyttänyt 44 tuhatta euroa opiskeluunsa.”

saido-vetaytyy
Yle uutisoi Saido Mohamedin valinnasta vuoden pakolaisnaiseksi vuonna 2011.

”Vuoden pakolaisnainen: Pakolaisen asema on parantunut Suomessa. Vaikka pakolaisten olot Suomessa ovat nyt paremmat, Saido Mohamedin mielestä helposti unohdetaan, että alaikäiset pakolaiset tarvitsevat paljon tukea kotoutumiseen. Mohamed tuli itse vuonna 1992 Somaliasta Suomeen ja on asunut täällä yli puolet elämästään.

saido-aamulehti

– Nyt elän molempia kulttuurejani. Niissä ei ole minulle mitään ristiriitaa.

Saido Mohamed on tehnyt vapaaehtoistyötä pitkään parantaakseen naisten ja tyttöjen asemaa. Häntä kiinnostaa erityisesti maahanmuuttajien kanssa työskentely. Hän on tehnyt yli 10 vuotta työtä nuorten kanssa.

– Minulle on tärkeää, että nuoret saavat vahvistaa omaa identiteettiään ja pärjäävät tässä yhteiskunnassa.

Mohamedin mielestä vapaaehtoistyötä ei arvosteta niin paljon kuin pitäisi.” Yle

Saido Mohamedin junailemasta petoksesta Yle vaikenee.

Päivitys: Yle joutui nöyrtymään. Viimein Yle joutui julkaisemaan artikkelin aiheesta 15.11.2016 klo 14:48 noin vuorokauden muita medioita perässä. Tästäkään uutisesta ei valheita puuttunut, Yle kertoo Helsingin Sanomien uutisoineen ensimmäisenä asiasta. Yle pitää lukijoitansa pilkkanaan, valehtelevat ihan mistä vain. Heillä ei ole minkäänlaista moraalia uutisten tekoon. Alla olevasta linkistä selviää totuus tähänkin Yle:n valheeseen.

alkuperäinen artikkeli ja asiakirjat

 

20 thoughts on “Vihreiden kunnallisvaaliehdokas mukana yli 44000€ Huijauksessa Kelalta

 • 15.11.2016 at 10:42
  Permalink

  ”Mukana”….
  Oikeuden pöytäkirjoista on helppo päätellä, että Saido Mohamed syyllistyi yksin tein törkeään petokseen.
  Petos oli pitkäaikainen, kestäen jopa 10 vuotta.

  Miksi Saidoa kuultiin todistajan ominaisuudessa?
  Onko tutkijalta jäänyt huomaamatta jotain, minkä tavallinen tallaaja tajuaa ensilukemalta?

  Toivon, että Saido Mohamed saa pikimmiten haasteen syytettyjen penkille, sillä edellinen oikeudenkäynti saa jo farssin piirteet ja oikea rikollinen pääsee kuin koira veräjästä!

  Reply
 • 15.11.2016 at 10:55
  Permalink

  Paska ämmä, eipä muuta sanottavaa.

  Reply
 • 15.11.2016 at 11:20
  Permalink

  Akka linnaan, tai mieluummin potku perheeseen ja Somaliaan!!!!

  Reply
 • 15.11.2016 at 12:04
  Permalink

  Hyvin tuolla vapaaehtoistyöllä näyttää tienaavan kun on varaa ostaa kallista Louis Vuittonia.

  Reply
 • 15.11.2016 at 13:15
  Permalink

  Tämäkin on tietysti yksittäistapaus. Koskahan ihmisten silmät aukea, jotta näkisivät kuinka meitä kuljetetaan.

  Reply
 • 15.11.2016 at 13:34
  Permalink

  Jos tällainen on mahdollista EU:n sisällä vuosien ajan, ainoa päätelmä asiassa on se, että näitä tapauksia täytyy olla aivan hirveästi. Miksei tietokantoja vertailla? Miksei sormenjälkiä oteta? Tämä vaikuttaa todella suurelta kusetukselta ja olenkin ihmetellyt joidenkin maahanmuuttajien elintasoa – nyt se selittyi!

  Reply
 • 15.11.2016 at 14:18
  Permalink

  Syytteet niskaan ja tuomiolle. Joutuisi maksamaan kaiki korkoineen takaisi!

  Reply
 • 15.11.2016 at 16:52
  Permalink

  Eikö kivitys hengiltä vaikkapa eduskuntatalon edessä olisi nyt paikallaan.Kansanedustajat sekä hallitus voisivat myös osallistua kivitykseen kykynsä mukaan.Ovat itse tätä sharialakia tänne kovalla innolla hommaamassa.

  Reply
  • 11.4.2017 at 19:45
   Permalink

   Oletpa aika kivikautinen ihminen montako Suomalaista on kivitetty vaikka ovat tehneet pahempia juttuja

   Reply
 • 16.11.2016 at 10:53
  Permalink

  Kannattaa katsoa tarkoin ketä äänestää.

  Reply
 • 17.11.2016 at 15:48
  Permalink

  Jokaisessa pankkikortissa (Visa, Visa Electron, MasterCard, …) on viimeinen voimassaolo päivä ja uusi kortti lähetetään asiakkaalle automaattisesti. Niin miten Saido on voinut käyttää sisarensa korttia 10 vuotta, jollei ole välillä saanut pankista lähetettyä uutta vanhentuneen tilalle?

  Reply
 • 18.11.2016 at 13:08
  Permalink

  Seuraavaksi Saido Muhamed julkaisee omakustantaisen kirjan nimeltä HUIJAUKSEN ABC joka on tarkoitettu somalialaisille ja tietenkin se on heidän kielellään ja siinä on myös paljon selventäviä kuvia lukutaidottomille!

  Reply
  • 20.11.2016 at 10:04
   Permalink

   Siihenhän varmasti tulee osio, miten kierrän autoveroakin.

   Reply
 • 20.11.2016 at 10:03
  Permalink

  No, eihän tuo ole ainoa vihreä joka on veroja kiertänyt ja petoksia tehnyt tässä viime aikoina. Taitaa pesiä tuohon ryhmään huomattavan paljon etuuksien väärinkäyttäjiä ja laista piittamattomia. Se siitä vuoden suomalaisesta, olipa valinnan tehneillä taas kriteerit kohdallaan.

  Reply
 • 20.11.2016 at 20:46
  Permalink

  Nämä Eu säännökset aiheuttavat karmeaa huijausta ihmisiin luottaville sinisilmäisille suomalaisille päättäjille. Esim. terroristijärjestöön kuuluminen Syyriassa tai muualla ei ole peruste lakkauttaa Kelan myöntämien sosiaalietuuksien maksamista tällaiseen toimintaan osallistuvalta, tai hänen mukanaan ulkomailla oleskelevilta perheenjäseniltä. Laki sanoo näin: ”Tilapäinen, lyhytaikainen oleskelu ulkomailla EU-alueen ulkopuolella ei vaikuta sosiaaliturvaan kuulumiseen. Suomessa asuva kuuluu ulkomailla oleskellessaan edelleen Suomen sosiaaliturvaan, kun ulkomailla oleskelun voidaan arvioida kestävän enintään yhden vuoden.” Siis kannattaa käydä vuoden sisällä Suomessa varmistaakseen sosiaaliturvan jatkuvuus. Ennen vanhaan piti ilmoittautua työvoimatoimistossa kuukausittain saadakseen mm. työttömyyskorvausta. Hallituksen ehdotus kolmen kk:n välein henkilökohtainen ilmoittautuminen TE-toimistossa on jo hyvä alku. Eli ilmoittautuminen henkilökohtaisesti auttaa jo kummasti verorahojemme väärinkäytökset.

  Reply
 • 21.11.2016 at 00:11
  Permalink

  Ei ainoa somalialainen joka huijaa kelaa eikä varmaan viimeinenkään.

  Reply
 • 23.2.2017 at 14:19
  Permalink

  Ei yksin pakolaisia elätetä. Ovat tulleet tänne jotta voivat lähettää rahaa kotimaahansa, jossa on iso lauma ruokittavana.
  Jokainen pakolainen lähettää rahaa kotimaahansa ja elättää perhettään sielä.

  Reply
 • 12.4.2017 at 19:43
  Permalink

  Tapaus kuvaa hyvin punaviherpipertäjien kaksinaismoraalia. Aina ollaan mesomassa muiden moraalista ja ottamassa toisen taskusta

  Reply
 • Pingback: Vihreiden varavaltuutetusta tutkinta: Poliisi tutkii Saido Mohamedin toimintaa epäiltynä törkeänä rahanpesuna - Nykysuomi.com

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.