Kymmenet tuhannet kerääntyivät juhlimaan Puolan itsenäisyyttä kaduille -video


Joidenkin lähteiden mukaan jopa 50,000-75,000 ihmistä olisi osallistunut itsenäisyyspäivän marssiin Puolan Varsovassa. Tapahtuma työllisti noin 7000 poliisia. Edellisvuoden marssi oli päätynyt suuriin yhteydenottoihin poliisin kanssa. Tänävuonna kaikki oli sujunut rauhallisesti ja tapahtuma sai kiitosta jopa Puolan presidentiltä Andrzej Dudalta.

kirkko-puola

Puola julistautui itsenäiseksi Venäjän vallasta vuonna 1918, eli tämä oli Puolan 98 itsenäisyyspäivä. Tämä päivä muistetaan Puolassa myös päivänä jollain katollinen kirkko saatiin vihdoin valmiiksi. Rakennustyöt aloitettiin jo vuonna 1792, mutta projekti pysähtyi monien sotien aikana ja sitä jatkettiin vasta vuonna 2003. Tällöin hankkeelle kerättiin yli 50 miljoonaa yksityistä rahaa, jotta kirkko saataisiin valmiiksi.

 

 

 

One thought on “Kymmenet tuhannet kerääntyivät juhlimaan Puolan itsenäisyyttä kaduille -video

  • 11.11.2016 at 22:52
    Permalink

    Komeata ja ihanata nähtävää, ja Risti hallitsee 4ever..

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.