Poliisi kaipaa havaintoja matkustajalentokoneen häirinnästä

Kankaanpään poliisi tutkii epäiltyä matkustajalentokoneeseen kohdistunutta liikenteen häirintää Satakunnan ja Pirkanmaan rajalla maanantaina 7.11.2016 kello 19.30.

 

Tampereen aluelennonjohdon kautta Kankaanpään poliisille tulleen ilmoituksen mukaan Helsingistä Vaasaan matkalla ollutta Nordic Regional Airlinesin ATR-72 -potkuriturbiinilentokonetta osoitettiin vihreällä laserilla. Koneessa oli 31 matkustajaa ja 4 miehistön jäsentä. Laservalo havaittiin lentokoneen ohjaamosta.

Lentokone oli tapahtumahetkellä noin 6000 metrin korkeudessa. Koneen tarkan sijainnin määrittely tapahtumahetkellä on vielä kesken mutta tapahtumapaikkana on Karvian ja Parkanon välimaasto. Laservaloa on havaintojen perusteella osoitettu tien varteen pysäköidystä henkilöautosta. Tapahtumapaikka on todennäköisesti valtatie 3, kantatie 23 tai seututie 274.

Poliisi muistuttaa että laserosoittimet vaikeuttavat lentäjän keskittymistä ja voivat aiheuttaa näköhäiriöitä ja toimintakyvyn osittaisen menetyksen joka voi vakavimmillaan vaarantaa konkreettisesti lentoturvallisuutta.

Asiaan liittyvät havainnot voi toimittaa Kankaanpään poliisille: kankaanpaa.tutkinta@poliisi.fi tai numeroon 0295 449 020.

Lähde: Lounais-Suomen poliisi

 

One thought on “Poliisi kaipaa havaintoja matkustajalentokoneen häirinnästä

  • 8.11.2016 at 20:56
    Permalink

    …jos lentokone on 6000m korkeudessa ja maasta siihen osoitetaan niin veikkaan että valon tulokulma on sen verran alhainen ettei se ainakaan häikäise lentäjää. Valo saattaa näkyä siiven alapinnalla tai ohjaamon katossa mutta jos siitä häikäistyy niin kyllä pitää erikseen alaspäin katsoa ja kamalasti.

    Näissä asioissa pitää myös muistaa että perämies on ihan yhtä hyvä lentäjä kuin kaptenikin. Hänellä on ohjaamossa istuessaan vaan eri nimitys. Ja jollain toisella lennolla ko. perämies saattaa olla kapteeni, ja kapteeni perämies. Tämä ihan siksi kun joskus otsikot kirkuivat ”perämies laski koneen kentälle”, ihan kuin sen olisi tehnyt joku koneen tarjoilijoista.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.