Trumpin vastustajat epätoivoisia: Mustien kirkko poltettu Mississipissä.

Kirkon seinään oli muistettu kirjoittaa: ”Vote Trump!” Nää on näitä.

Afroamerikkalaisten suosima baptistikirkko paloi tiistaiyönä Yhdysvaltojen eteläisessä osavaltiossa Mississippissä 35 000 asukkaan Greenvillen kaupungissa. Paloa tutkitaan tuhopolttona ja viharikoksena, sillä kirkon ulkoseinään oli spreijattu hopeanvärisellä maalilla ”Äänestä Trumpia” -viesti.

Asiasta kertoi Iltalehti 03.11.2016.

Mustien äänioikeustaistelun ja kansalaisoikeusliikkeen aikana 1960-luvulla kirkonpolttamisesta tuli eräänlainen ikoni. Joitain kirkkoja paloi, ja nämä tuhotyöt aiheuttivat suuttumusta konservatiiveja kohtaan. Silloinkin oli epäselvää, kuka niitä poltti. di-gold

One thought on “Trumpin vastustajat epätoivoisia: Mustien kirkko poltettu Mississipissä.

  • 3.11.2016 at 14:05
    Permalink

    USA:n historiasta tulee tietää se, että nimenomaan kirkot olivat paikkoja, joissa mustat kokoontuivat ja joissa heitä kiihotettiin, kuten arabeja moskeijoissa.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.