Eduskunnan hallintovaliokunta kuuli Supoa venäläisten maakaupoista ja hybridi-sodan uhasta.

Supon ja 30:n muun tahon esittämät lausunnot ja arviot on kuultu eduskunnan hallintovaliokunnassa, joka tänään antoi lausunnon Suomeen kohdistuvista hybridi-sodankäynnin yms. uhkista, liittyen  outoihin maakauppoihin puolustuksellisesti tai liikenteellisesti merkittävien kohteiden läheisyydessä.

Hallintovaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Juho Eerola, on aiemmin, -mm. Kymen Sanomissa, kiinnittänyt huomiota outoihin maakauppoihin eri puolilla Suomea, joista yleensä löytyy paremmin tai heikommin peitelty Venäjän johtoa lähellä oleva ostaja. Tänään hallintovaliokunta on antanut lausunnon asiasta.

Supo hallintovaliokunnalle:

Toimenpiteitä, joissa saattaa olla kyse valmistautumisesta tulevaan vaikuttamiseen kriisitilanteessa, havaitaan jatkuvasti. Tällaisesta voi olla kyse maakaupoissa, joissa ei näyttäisi olevan liiketaloudellista tai kiinteistön tavanomaiseen käyttöarvoon liittyvää logiikkaa. Vieraan valtion lukuun toimiva maanomistaja voi kuitenkin rakentaa kiinteistölleen rakennelmia, joita vieras valtio voisi kriisitilanteessa hyödyntää esimerkiksi liikenneväylien sulkemisessa tai tunnuksettomien joukkojen majoittamisessa.

Juho Eerola tänään:

En lähde kommentoimaan sitä, mitä olen valiokunnassa asiantuntijalta kuullut. Mutta käsitykseni venäläisten maakaupoista ei ole muuttunut mihinkään viimeisten 10 vuoden aikana, Eerola kommentoi Ilta-Sanomille.

Hän kertoo ”heränneensä” asiaan 10 vuotta sitten. – Venäläisten tontti- ja maakaupat olivat eräs vaaliteemani vuoden 2007 eduskuntavaaleissa. Kirjoittelin esimerkiksi Kymen Sanomiin, että siinä on takana jokin suurempi venäläisten kuvio, Eerola sanoi, – Kyseessä on erittäin vakava turvallisuusuhka, hän lisäsi.

Juho Eerola helmikuussa (Yle 15.02.2016):

Perussuomalaisten toisen kauden kansanedustaja Juho Eerolan mielestä venäläisten tekemiin maakauppoihin Suomessa ei pitkään aikaan osattu suhtautua turvallisuusuhkana. – Kymmenen vuotta sitten aiheesta eivät oikein puhuneet muut kuin perussuomalaiset ja Suna Kymäläinen (sd.), sanoo Juho Eerola.

Nyt valtioneuvostoa avustava Turvallisuuskomitea on listannut venäläisten strategisten kohteiden lähellä tekemät kiinteistökaupat uudeksi hybridisodan ilmiöksi. Strategisilla merkittävillä kohteilla tarkoitetaan esimerkiksi puolustusvoimien harjoitus- ja varuskunta-alueita sekä asevarikoita ja sotilaskenttien lähialueita.

– Nyt olen tyytyväinen siihen, että yritykset tehdä maakauppoja ovat hiljentyneet, sanoo Eerola.

Supo ja eduskunnan hallintovaliokunta ovat siis nyt tulleet samoihin päätelmiin.

Hallintovaliokunnan lausunnossa kierrellään asian suoraa ilmaisua, kertoo Iltasanomat:

Valiokunnan julkisesta lausunnosta ei löydy suoraa mainintaa venäläisten Suomessa tekemistä maakaupoista tai niihin liittyvistä turvallisuusuhista. Sen sijaan lausunnosta löytyy viittauksia, jotka voivat liittyä maakauppoihin tai sitten ei.

– Toimenpiteitä, joissa saattaa olla kysymys valmistautumisesta tulevaan vaikuttamiseen mahdollisessa kriisitilanteessa, on havaittu jatkuvasti, valiokunta pyörittelee lausunnossaan.

Hallintovaliokunnassa arvioitiin myös perinteellistä Suomen politiikkaan vaikuttamista itäsuunnalta, ja nyttemmin paljon kohuttua nettitrollaamis-asetta, ja organisoidun rikollisuuden  ulkomaisia ulottuvuuksia.

Yhdessä Kremliin tai jopa Donetskiin sidonnaisten poliitikkojen, rahanpesun linkkimiesten yms. itämafia-riippuvaisten tahojen, ja nettitrollaamisen, kanssa perinteiset vakoilu- ja piilovaikutus-rakenteet saattavatkin olla Suomelle hyvin kiusallisia. Suomen asema idän ja lännen välissä edellyttääkin valppautta näissä bizneksissä. di-gold-1

 

Asiasta kertoivat:

Iltalehti 01.11.2016,

Iltasanomat 01.11.2016,

Supon lausunto hallintovaliokunnalle

 

 

 

3 thoughts on “Eduskunnan hallintovaliokunta kuuli Supoa venäläisten maakaupoista ja hybridi-sodan uhasta.

 • 1.11.2016 at 16:48
  Permalink

  Minusta venäläisten, israelilaisten, muslimien ja muidenkin ulkomaalaisten tekemät maakaupat mahdollisti suomalainen ahneus. Eli ne henkilöt jotka myivät maataan ulkomaalaisille. ”Venäläiset maksaa niin hyvin” on yleinen lause.

  Jos mietitään että esi-isämme tappelivat tämän maapalan suomalaisille hyväksi asuinpaikaksi, niin nämä henkilöt jotka ovat myyneet maata ulkomaalaisille pitäisi asettaa syytteeseen maanpetoksesta. Hehän ovat myyneet sen maan meiltä pois joka verellä on aikoinaan meille hankittu. Sitä petosta ei millään voi perustella. Varsinkaan kun se perustuu henkilöisen puhtaaseen ahneuteen.

  No, se mikä on tehty on tehty. Venäläinen ei ikimaailmassa myy maata. Ja tiedoksi kaikille niille jotka vielä epäilevät: Se maa jonka venäläinen omistaa on pala Venäjää. Eli, jos joku koittaa ahdistella maapalan omistavaa venäläistä, niin saattaa havahtua siihen että Omonin joukot tekevät rynnäkön hänen taloonsa. Nimittäin, Putin on sanonut että Venäjä puolustaa kaikkialla maailmassa venäläisiä. Ja että jokainen maapala joka on ostettu toisesta maasta, Venäjä katsoo sen Venäjän maaperäksi.

  Onko suomalaiset vaan niin tyhmiä vai onko meidän pohjavedessä oikeasti jotain mätää?

  Reply
 • Pingback: Puolustusministeri varovaisempi puheissaan, kuin hallintovaliokunta ja Supo. - Nykysuomi.com

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.