Avara luonto: Villi Kanada

YLE Areena tarjoaa katsottavaksi ikonisen luontodokumenttisarjan nimeltään Villi Kanada. Se käsittelee mm. harmaakarhuja, ryhävalaita, valkopääkotkia ja sitä miten Kanadan metsien puustot ovat kasvaneet niin suuriksi lohien tuoman typen vuoksi jokien ympäristöissä.

Kanadan havupuut kasvavat jopa kuusi kertaa suuremmaksi kuin muualla, koska petojen joista nostamien lohien raadot lannoittavat typellä puiden kasvua. Jopa 80% puiden saamasta typestä on peräisin lohien noususta jokia pitkin yläjuoksulle kutemaan.

Brittiläisen Kolumbian ”sademetsien” alkuperäiskansat siirsivät lohien munia joesta toiseen ja täten osallistuivat luonnon kulkuun alueella mahdollistaen valtavan puuston ja ympärivuotisesti elinkelpoisen alueen leviämisen yhä laajemmille alueille.

Nykysuomi suosittelee sarjaa jokaiselle suomalaiselle. Löydät sen YLE Areenasta, täältä. Sarjasta on katsottavissa jo kaksi ensimmäistä osaa. Sarjan tulevista kahdesta jaksosta löydät tietoa täältä. Jaksot ovat kukin katsottavissa 30 päivän ajan.

Alla sarjan traileri:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.