Tutkimukset: ihmisen ja koiran evoluutio kietoutuu yhteen

LiveScience raportoi [1] [2] tutkimuksista, joiden mukaan ihminen ja koira ovat kehittyneet yhdessä.

Koira erkaantui sudesta ehkä jo noin 36 000 vuotta ja kesyyntyi viimeistään – ehkä Kiinassa – 16 000 vuotta sitten, jonka jälkeen koiran aivot ja ruoansulatuselimet ovat kehittyneet hyvin samantapaisesti kuin ihmiselläkin.

Ainakin serotoniinin ja kolesterolin säätelyyn liittyvät geenit ovat kehittyneet koirilla ja ihmisillä samaan suuntaan ja tämä on voinut liittyä ravintoon ja yhteismetsästykseen; koirahan on ainoa eläin, joka katsoo ihmisen osoittamaan suuntaan. Edes apinat eivät ymärrä tuota elettä.

Vanhin löydetty aikaisen koiran kallo ja DNA viittaisi siihen, että toistaiseksi ensimmäinen sudesta erkaantunut koira olisi löytynyt Belgiasta. Se eli 36 000 vuotta sitten. Sen kesyyttä pohditaan. Myös Siperiasta on löydetty yli 30 000 vuotta vanha nykykoiran esivanhempi.

Saksasta on puolestaan löydetty 14 000 vuoden ikäisiä hautoja, joihin on haudattu sekä koiria että ihmisiä ja on varmaa, että noin 10 000 vuotta sitten koirat ovat olleet ihmisen mukana normaalina osana elämää.

 

Amerikaksi yhteisestä taipaleestamme kertoo myös National Geographic:

 

wolf6  wolf3

wolf5

wolf2

wolf4

 

2 thoughts on “Tutkimukset: ihmisen ja koiran evoluutio kietoutuu yhteen

 • 20.10.2016 at 05:14
  Permalink

  10 000 sitten on aivan liian myöhään-silloinhan olivat jo lammas ja vuohi jo kesytetyt villistä muodostaan. Koira on täysin kiistatta ihmisen ensimmäinen kotieläin, karja. Koiran ja suden eron katsotaan alkaneen 120 000 vuotta sitten, tämä näkyy kun on tutkittu noiden kahden äitilinjojen (mtDNA) mutaatiotiheyksiä. Heinolan maalaiskunnan vaakunaan kuvattu paikalliselta suolta aikoinaan löydetty reenjalas. Se lie jopa 8000 vuotta vanha. Mahdollisesti tuota muinaista rekeä vetivät koirat. Intiaanit pitivät sutta / villikoiraa opettajanaan: kun sitä seurasi, löysi aina ruokaa, suojaa ja vettä. Intiaaneilla oli paljon koiria, Kanadan puolella yhdellä pariskunnallä jopa kymmenen koiraa, joita ruokittiin pääasiassa kalalla. Jotkut heimoista merkitsivät koiransa korviin omistusmerkkinsä. Koira antoi kaiken, myös turkista ja lihaa kovan ajan tullen. Mutta kuka tietää miksi koira on niin uskollinen ja alistuvainen, että sen sanotaan olevan ihmisen paras ystävä? Sehän on paljon sanottu se.

  Reply
 • 25.10.2016 at 04:29
  Permalink

  Evoluutioteoria on roskaa.

  Pulman kehitysopille muodostaa se, että tutkijat eivät ole vielä löytäneet yhtään välimuotoa osoitukseksi miljoonien eri kasvi- ja eläinlajien kehityksestä. Tunnettu tosiasia on sekin, että oletetut kehitystapahtumat ovat mm. seuraavien luonnonlakien vastaisia: termodynamiikan II laki, laki elämän synnystä ja laki informaatiosta (tiedon itsestään lisääntyminen). Solun toimintaa säätelevä DNA-ohjelma ei hyväksy ulkoapäin tulevaa tiedon lisäystä, joka on kehitysajatukselle myös suuri pulma. Se, että yli 99% havaituista mutaatioista on haitallisia, eikä vielä yhtään yksilön kilpailukykyä parantavaa mutaatiota ole löydetty, ei saisi horjuttaa uskoa kehitysoppiin. Ei myöskään se, että luonnonvalinta ei paranna lajeja vaan valinta kohdistuu vain jo olemassa oleviin.

  Kaikista ristiriidoista huolimatta halutaan antaa se kuva, että sattuma, mutaatiot ja luonnonvalinta ovat tehokkaita alkuvoimia, joilla on ollut kyky ja taito saada aikaan tämä kaunis maailma, jossa elämme. Fossiilit, kaikki elämisen jäljet ja luonnonilmiöt tulisi selittää siten, että ne tukevat evoluutiouskoa ja tämä usko tulisi siirtää kaikin mahdollisin keinoin seuraavallekin sukupolvelle.

  http://www.taustaa.fi/liitteet/pdf/LiiteA.pdf

  http://www.taustaa.fi/liitteet/pdf/LiiteB.pdf

  Esim. kun tiedemiehet pystyvät luomaan labrassa elämää, se todistaa vain luomisteorian puolesta. Tiedemiehet ovat siinä ohjailemassa elämän syntyä labrassa = älykäs suunnittelu. Evoluutioteoriahan jättää kaiken sattuman varaan. Tuo tiedemiesten puuhastelu labrassa elämän synnyttämiseksi tukee vahvasti kreationismia. Elämän syntymiseen tarvitaan älykästä suunnittelua = tiedemiehet tässä tapauksessa.

  Evoluutioteoria on pelkkä uskomusjärjestelmä, jolla ei ole mitään tekemistä tieteellisten tutkimuksen faktojen kanssa. Kaikki siihen sisältyvät perususkomukset (esim. energiaa tai materiaa syntyy tyhjästä, biologista elämää syntyy kuolleesta materiasta tai että luotu laji voisi saada uutta geneettistä perimää jostakin mitä siinä ei alunperin ole luotu) ovat ristiriidassa tuntemiemme fysiikan lakien ja kokeellisten tutkimustulosten kanssa.

  Lajit mukautuvat mutaatioissa, mutta että lajista syntyisi kokonaan toinen – itsenäinen laji ? Päinvastoin tutkimusten mukaan näyttää vahvasti siltä, että geneettinen perimä heikkenee sukupolvisukupolvelta. Esim. Kolibakteeria on tutkittu aivan järkyttävästi vuosikymmenien ajan, eikä tuollaisesta yksisoluisesta otuksesta ole mutatoitunut evoluution mukaisesti vielä uutta lajia. Kolibakteerilla on vuodessa yli 1300 sukupolvea ja sitä on tutkittu vähintään 50000 sukupolven ajan kymmenissä laboratorioissa. Yksisoluinen otus ei ole tuossa ajassa mutatoitunut, niin ihmisen lisääntymisvauhdilla se vastaisi 1,2 miljardia vuotta – että yksi ihmisen solutyyppi mutatoituisi ja jotta jokin merkittävää etua tuova muutos tapahtuisi näitä pitäisi tapahtua kerralla satoja. Geenistön kopioitumisessa sukupolvisukupolvelta tapahtuu virheitä, joka johtaa ennemminkin rapautumiseen, sairauksien lisääntymiseen ja jopa lajien tuhoutumiseen – devoluutioon. Tämä mikroevoluutioksi väitetty mutaatiomekanismi ei siis ole rakentava – vaan rapauttava ja tuhoava.

  Evoluutioteoria on siis vain hatara ja jopa tieteellisesti tarkasteltuna huono teoria johon vaaditaan kovempaa uskoa kuin uskominen raamatun kertomukseen jota tukee jo 2000 vuotta kestänyt yhä kasvava joukko kristittyjä. Noin 2000 vuotta sitten 12 opetuslapsesta 11 kuoli väkivaltaisesti koska he uskoivat niin lujasti Jeesukseen että olivat valmiimpia kuolemaan kuin kieltämään. Kukin uskoo mihin haluaa mutta minä en usko sellaiseen satukirjaan jonka nimi on Lajien synty ( kirja jossa ei todistettu lajien syntyä, ainoastaan luultiin, uskottiin ja oletettiin). Darwin käyttää teoksessaan ”Lajien synty” useita satoja kertaa sanoja ”oletan, luulen”.

  Evoluutio-oppi on silti meillä hallitseva tieteellinen selitysmalli vain siksi, että tieteen tekemisen ehdot on etukäteen määritelty niin ahtaiksi, että se sulkee Jumalan luomistyön selitysmallina jo lähtökohtaisesti pois. Kilpaa on turha käydä jos voittaja tiedetään jo etukäteen.

  On huomattu, että evoluutioteorian kaikki ns. todisteet ovat väärennettyjä ja kaikki oikeat todisteet näyttävät kiistatta, että olemme äärimmäisen älykkään suunnittelun tulosta, koko maailma LUOMAKUNNAN lakeineen ja eliömuotoineen.

  Jotta tätä totuutta ja yhteyttä Luojaamme (Raamatun mukaiseen Jumalaan) on saatu hämärrettyä, on käytetty keinona viihdettä. Tuhansia scifi-aiheisia kirjoja, tv-sarjoja ja elokuvia on käytetty tämän mielikuvan luomiseen ja siinä ollaan valitettavasti onnistuttu.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.