Kovat rangaistukset käyttöön alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista Indonesiassa

Neljätoistavuotiaan sumatralaisen Yuyunin kohtalo sai Indonesian parlamentin vihdoin hyväksymään pitkään suunnitteilla olleen uuden, kovemman rangaistusasteikon koskien alaikäisiin kohdistuneita seksuaalirikoksia.
Yuyun katosi huhtikuussa 2016 ollessaan matkalla koulusta kotiin. Hänen ruumiinsa löydettiin kolme päivää myöhemmin runneltuna ja sidottuna joesta, paikalliselta  kumiplantaasilta. 14 poikaa ja miestä, joista puolet oli alle 18 -vuotiaita, nuorin vain kolmetoistavuotias, oli joukkoraiskannut ja murhannut Yuyunin, joukossa oli myös hänen entinen poikaystävänsä.
Poliisi sai tekijöistä pian jäljitettyä kaikki paitsi yhtä.

Yuyun äitinsä kanssa
Yuyun äitinsä kanssa

Iljettävä rikos ei saanut juurikaan mediahuomiota ennenkuin jakartalainen feministijärjestö aloitti ”NyalaUntukYuyun” – Sytytä kynttilä Yuyunille – kampanjan sosiaalisessa mediassa ja sai monet indonesialaiset ja australialaiset vaikuttajat laulajista elokuvaohjaajiin lähtemään mukaan. Paineen kasvaessa eri tahoilta Indonesian presidentin ja parlamentin oli vihdoin otettava kantaa asiaan, ja sen seurauksena maahan saatiin uusi seksuaalirikoksia koskeva lainsäädäntö.

Uuden rikoslain puitteissa  seksuaalirikokseen syyllistyneet saatetaan tuomita kemiallisesti kastroitaviksi tai teloitettaviksi.
Kastroitaviksi voidaan tuomita rikoksenuusijat, ne joiden kohdalla kyse ei ole ainutkertaisesta vaan toistuvasta teosta, ja insestiin syyllistyneet, eli ne, joiden uhrina on oman perheen jäsen. He saavat myös automaattisesti 10-20 vuoden vankilatuomion ja heidät mikrosirutetaan.
Teloitettavaksi voidaan tuomita ne seksuaalirikolliset, jotka tappavat uhrinsa tai aiheuttavat heille pysyvän fyysisen tai psyykkisen vaurion tai tartuttavat heihin jonkin seksitaudin.

Yuyunin joukkoraiskaukseen ja murhaan syyllistyneen jengin johtaja, Zainal, tuomittiin uuden lain puitteissa teloitettavaksi 29. syyskuuta 2016. Neljä muuta jengiläistä sai 20 vuoden vankeustuomiot. Loput saivat kymmenen vuoden vankeustuomiot, joiden jälkeen heidän on ennen vapautumistaan käytävä läpi vuoden mittainen asenteidenmuokkaus – ja yhteiskuntaansopeutumis -ohjelma. Syyllisistä yhtä ei ole vieläkään saatu kiinni.

Rikoslain tiukentuminen on Indonesiassa suuri askel eteenpäin myös siksi, että maahan on viime vuosina suuntautunut yhä enemmän pedofiilien seksiturismia varsinkin Australiasta, viranomaisten aikaisemman löyhän asenteen houkuttelemina.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3837473/S*x-offenders-executed-castrated-Indonesia.html
http://time.com/4317442/gang-rape-murder-indonesia-schoolgirl-yuyun-sexual-violence/
https://asiancorrespondent.com/2016/10/indonesian-court-leader-yuyuns/

 

 

 

One thought on “Kovat rangaistukset käyttöön alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista Indonesiassa

  • 19.10.2016 at 09:32
    Permalink

    On sentään kunnon rangaistukset indonesiassa.Saman saisi tuoda Suomeenkin.Kemiallisen sijaan kastrointi viikatteella.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.