Turtola: marsalkka Mannerheim ammattitaidoton juoppo!

Kouvolan Sanomien entinen päätoimittaja, tamperelainen Martti Turtola hyökkää jälleen suomalaisten sankariupseerien kimppuun. Vuonna 2000 hän syytti kenraali Siilasvuota setänsä kuolemasta, tällä kertaa hän väittää Suomen marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheimia ammattitaidottomaksi juopoksi.

Katkeroituneelta vaikuttava Turtola purkaa henkilökohtaisia traumojaan tällä kertaa Suomen armeijan ylipäällikköön. Tämä hyökkäys on osa jatkuvaa valtamedian hanketta kaiken suomalaisuudelle pyhän halventamisesta. Aiemmin Mannerheimia häpäisi Yleisradio, joka esitti Suomen marsalkan afrikkalaisena hevosmiehenä.

Carl Gustaf Emil Mannerheim oli Suomen marsalkka, sotamarsalkka, vapaa herra ja Suomen tasavallan kuudes presidentti. Suomen marsalkan arvonimeä ei ole myönnetty kenellekään muulle kuin Mannerheimille. Puolustusvoimain lippujuhlan päivän aiempi nimi oli Suomen marsalkan syntymäpäivä.

Mannerheimin mukaan on nimetty tie, katu tai aukio 17 paikkakunnalla. Wikipediassa on oma kokonainen sivu Suomen marsalkalle myönnetyt kunnianosoitukset. Marsalkka Mannerheim on suomalaisen taistelutahdon ikoni, vuosien 1939-1945 käydyn raskaan taipaleen sankaruuden ruumiillistuma ja suomalaisuuden symboli.

 

d088967b740888bc537d6ee5e25dde91

stamp_gustaf_mannerheim

515582602

mannerheim-25m-1952

219947_j803527e0

1101400205_400

legion_d_honneur_1

6 thoughts on “Turtola: marsalkka Mannerheim ammattitaidoton juoppo!

 • Pingback: Suvakeilta suunniteltu attentaatti mediassa suomalaisuutta vastaan

 • 6.10.2016 at 14:33
  Permalink

  Tuollaiset turtolat tulee kyydittää itärajalle. Sen takana on suuria mahdollisuuksia toteuttaa itseään

  Reply
 • 16.10.2016 at 19:11
  Permalink

  Mikähän tuo Turtola itse mielestään on? Ammattitaidoton ….

  Reply
 • 17.10.2016 at 13:42
  Permalink

  Se, että joku on marsalkka, supersankari tai peräti ”vapaa herra” ei tee hänestä autuasta tai muulla tavalla täydellistä ihmistä. Ei, Mannerheim oli ihminen, jolla oli ihmisen viat. Ja mitä ammattitaitoon tulee, niin hänen sotilaallinen ammatikoulutus annettiin kaksivuotisessa ratsuväenopistolla 1800-luvun loppupuolella. Vuoteen 1939 mennessä 1800-luvun lopun opit itsessään, ja ratsuväki siinä samalla, olivat lievästi ilmaistuna vanhentuneita.

  Se, mitä kirjoitit tässä Mannerheimistä on konstruktio, kuvitelmaa ja unelma siitä millaisena Mannerheim halutaan nähdä. Erik Heinrichsin piti aikanaan kirjoittaa Mannerheimin nuoruusvuosista elämänkerta, mutta jätti sen kuitenkin tekemättä, koska Mannerheimin nuoruusvuodet eivät sopineet millään tavalla hänen unelmiensa Mannerheimiin. Eli jo 1950–luvulla tiedostettiin, että Mannerheim on myytti.

  Sanot sen itsekin tekstissä: Mannerheim on ikoni ja symboli. Se että hän oli samaan aikaan ehkä juoppo, ehkä vanhentunut osaamiseltaan, ei tee hänestä yhtään sen vähemmän sankaria.

  Mannerheim oli muuten vapaaherra, ei vapaa herra. Vapaaherra on aatelisarvo.

  Reply
  • 23.6.2017 at 21:48
   Permalink

   Siilasvuon syyttämiseen oli perusteita. Mannerheimin syyttämiseen ei. Kaikesta päätellen 1944 katastrofi oli tahallinen teko. Se oli ainoa tapa kai johdon mielestä selvitä yleensä jotenkin sodasta. Ehkäpä määräykset otettiin taas Biddlen ja Bullitin välityksellä, kuten Rautkallio on kertonut kanavista 1944. Ehkäpä Stalin vaati myös mukana suoraan asioita. Ei noita 1944 tapahtumia oikein muuten voi selittää.

   Turtola on kyllä mädättäjä. Selvää kansanmurhapolitiikkaa oli syyttää suomalaisia, että heillä olisi ollut muka käsky tappaa kaikki pakoon pyrkivät siviilit Leningradista. Vaikuttaa uudelta historiointityyliltä Saksasta ja ulkomailta, joissa voittajien mieliksi syytellään omia ihan härskien valheiden avulla. Jokainen sitä paitsi ymmärtää, että siviilit eivät rintamalle asti olisi päässeet. Stalin olisi tappanut heidät ennen sitä. Suomen johto ymmärsi tämän eikä muutenkaan olisi antanut tällaista käskyä. Tosin kuin Turtolan ihailemat voittajat.

   Ainiin, juoppo ei olisi elänyt noin pitkään ja terveellä päällä loppuun asti.

   Reply
 • 23.6.2017 at 21:36
  Permalink

  Turtola on antifa-mädättäjä. Hän valehteli, että suomalaisilla olisi ollut määräys ampua Pietarista pakenevat siviilit. Törkeää nykysaksalaistyylistä petkuttamista. Tosiasiassa siviilit eivät ikinä olisi niin pitkälle päässeet. Stalin olisi tappanut heidät. Suomalaisilla ei tietenkään ole tuollaisia käskyjä ollut. Muodinmukainen ja eliitin käskyttämä valhe. Mutta nämä valehtelevat innokkaasti. Ei muunlaiset tuollaisiin hommiin lähde. Ainakaan tuollaisia valheita jakelemaan.

  Mielestäni 1944 kesällä tehtiin likaisia päätöksiä. Mutta ehkäpä johto ajatteli päästä irti sodasta vain siten. Ehkäpä käskyjä otettiin tässäkin vastaan Biddleltä ja Bullitilta. Kuka tietää. Stalin mukana juonessa. 1944 toilailut olivat selvästi tahallisia. Ne olivat valtiomiestekoja. Karuja sellaisia.

  Juopot tuskin elävät noin pitkään. Turtola on täysi viideskolonnalainen kansanmurhaaja

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.