Oktoberfest – kävijämäärä alhaisin 15 vuoteen

The Local raportoi, että Oktoberfestin kävimäärä oli tänä vuonna alhaisin 15 vuoteen. Tänä vuonna olutfestivaaliin osallistui 5,6 miljoonaa ihmistä, kun vuonna 2015 kävijöitä oli 5,9 miljoonaa ja vuonna 2014 6,3 miljoonaa.

Luku on alhaisin vuoden 2011 jälkeen, jolloin sattui 9/11-terrori-isku Yhdyvalloissa. Turvallisuustoimia oli kiristetty ja ensimmäistä kertaa Oktoberfestin 200-vuotisen historian aikana juhlaan tulijoille tehtiin turvallisuustarkastukset.

Vaikka lisääntynyt valvonta vähensi muuta rikollisuutta tapahtumassa, poliisille ilmoitettujen seksuaalirikosten määrä kasvoi tasolle 31, kun niitä viime vuonna oli 21. Naisten apupisteeseen tuli tänä vuonna 215 naista, kun viime vuonna heitä tuli 197. Tänä vuonna 18 oli kokenut väkivaltaa.

Baijeriin on kohdistunut terrori-iskuja tänä vuonna. Heinäkuussa Münchenissä 10 ammuttiin kuoliaaksi ja Würzburgissa kirvesmies riehui junassa ja mies räjäytti itsensä itsemurhapommilla Ansbachissa. Ainakin kaksi viimeistä iskua ovat yhteydessä ISIS-terroristijärjestöön.

 

2 thoughts on “Oktoberfest – kävijämäärä alhaisin 15 vuoteen

 • 5.10.2016 at 07:13
  Permalink

  Oli aikamoinen tapahtuma! Tuota väkivallan lisääntymistä on turha tuoda esille. Ei siellä tulijoita juuri näkynyt, paitsi turvallisuusmiehinä.

  Ensimmäisen viikon oli paska sää. Nyt vl ei ollut yhtään istumapaikkaa. Ja aurinko paistoi.

  Hassua eikö. Hyvin valkoinen tapahtuma. Turisteja toki.

  Reply
 • 5.10.2016 at 10:38
  Permalink

  Tuo october-fest on aivan liian iso tapahtuma. Minä menen mieluummin kevään Bergkirchweich juhlaan Erlangeniin (pääsiäisen paaston loppuminen), ja silloinkin pari päivää aiemmin. Eli jo tiistaina. Silloin sielä on kaikki paikoillaan ja tarjoilu pelaa. Ihmisiä ei ole liikaa ja istumaankin pääsee. Syötävää riittää.

  Kävin kerran Octoberissa mutta kun sielä ei pääse edes liikkumaan niin tuumailin että eiköhän tämäollut tässä.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.