Lontoon kuuluisa Cockney-kulttuuri on tuhoutunut

The New Observer raportoi, että BBC:n dokumentissa joudutaan myöntämään, että Lontoon maailmankuulu, ikonisen brittiläinen, cockney-kulttuuri ja -aksentti on tuhoutunut käytännössä kokonaan, peruuttamattomasti ja ikuisesti. Se ei koskaan enää tule takaisin.

Dokumentti The Last Whites of the East End kuvaa Cockney-kulttuurin entistä elintilaa Itä-Lontoossa, joka näyttää tällä hetkelleä Baghdadilta. Dokumentti keskittyy Newhamiin, jonka väestöstä enää 30% on valkoisia ja paljastaa, että yli puolet valkoisesta väestöstä pakeni viimeisen 15 vuoden aikana.

73% alueen asukkaista on nykyisin ei-valkoisia. Leanne Ohkam, joka on kuudennen polven cockneylainen asuu samalla kadulla äitinsä ja siskonsa kanssa. He aikovat muuttaa pois.

Leanne: ”East End ei ole enää se vanha sama East End, jossa kaikki tunsivat kaikki ja me kaikki jätimme ovemme auki. Nykyisin on pelottavaa. Vuosia sitten oli toisinaan nyrkkitappeluja ja siinä se. Ei enää. Nykyisin ihmiset huitovat puukoilla.”

Peter Bell puolestaan kertoo: ”Ihmiset, jotka eivät ole käyneet täällä vuosiin sanovat, etteivät voi uskoa silmiään. Tämähän on kuin Baghdad nykyään”!

Tällä hetkellä Newhamissa puhutaan 147 kieltä ja yhdessä peruskoulussa kieliä on käytössä 43. Alueella on 66 peruskoulua ja 20 vuotta sitten alueen koulujen oppilaista yli puolet olivat valkoisia brittejä. Nyt yhdessä kouluista valkoisia brittejä on enää 3 kullakin luokalla.

3 thoughts on “Lontoon kuuluisa Cockney-kulttuuri on tuhoutunut

 • 4.10.2016 at 20:50
  Permalink

  Sattuipa somasti , pidetään me Suomalaiset pintamme Hangosta- Petsamoon 🙂

  Steve Harley & Cockney rebel, Make me smile. Tuubista kuunteluun.

  Reply
 • 4.10.2016 at 20:51
  Permalink

  NWO rules….euroopan tuhoaminen on hyvässä vauhdissa

  Reply
 • 4.10.2016 at 23:30
  Permalink

  Onneksi on ielä kavereita joiden kanssavoi puhua cocneytä. Jam jar, bread and honey, apples and pearls, raba dab, drum…

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.