BBC:n juontaja irtisanottiin rodun ja sukupuolen takia

Daily Mail raportoi, että BBC:n juontaja Jon Holmes irtisanottiin hänen rotunsa ja sukupuolensa takia. Jon Holmes on voittanut urallaan useita palkintoja ja työskenteli BBC:n radio-ohjelmien puolella. Irtisanomisen syy oli se, että BBC hakee nyt lisää monimuotoisuutta.

BBC on päättänyt vaihtaa työntekijänsä siten, että 50% työntekijöistä on jatkossa naisia, 15% etnisiä vähemmistöjä ja 8% seksuaalivähemmistöjä. Luvut ovat kummallisia, koska väestöstä naisia on itseasiassa yli 50%, etnisiä vähemmistöjä 19,1% ja seksuaalivähemmistöjä lienee väestöstä tyypillisesti viitisen prosenttia.

Holmes kommentoi itse asiaa sanomalla: ”Tuleeko minut valkoisena miehenä (joka on asia jolle en voi mitään) irtisanoa työstäni vain koska olen valkoinen mies?”. Nykysuomi päättelee, että radiossa työskennelleen Holmesin on täytynyt kuulostaa paitsi liian miehekkäältä, myös liian valkoiselta voidakseen palvella Britannian YLE:n vastinetta.

Laura Huhtasaari sanoi Twitterissä, että ”onnistunut maahanmuutto ei ole rodusta kiinni”, mutta näyttää siltä, että n.s. onnistunut maahanmuuttopolitiikka johtaa kuitenkin kantaväestön irtisanomisiin rodun perusteella. Vai olisiko Holmes kuitenkin voinut säilyttää työpaikkansa muutamalla irtosuhteella miesten kanssa?

Kuinkahan moni kantasuomalainen on menettänyt työnsä tai jäänyt työpaikkaa vaille Suomen Yleisradion ja julkisen sektorin laajemminkin harjoittaessa vastaavaa syrjintää rodun ja seksuaalisen suuntautmisen perusteella? Saammeko me koskaan tietää näitä lukuja?

Kohu on saanut Britanniassa runsaasti huomiota.

One thought on “BBC:n juontaja irtisanottiin rodun ja sukupuolen takia

  • 4.10.2016 at 20:26
    Permalink

    Toisin päin olisi silkkaa pahantahtoista rasismia.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.