Ulkomaalaistaustainen käytti lastansa vuosia hyväkseen, lastensuojelu vaikeni

Tällä hetkellä tapaus on käsiteltävänä Oulun käräjäoikeudessa. Tapaus koskee isän vuosia kestänyttä lapsensa seksuaalista hyväksikäyttöä. Isä oli saattanut lapsensa raskaaksi monia kertoja ja lapsi oli lopulta synnyttänyt isälleen lapsen.

Järkyttävästä asiasta tekee vielä järkyttävämmän se, ettei lastensuojelu ollut puuttunut asiaan, vaikka asiasta tiedettiin. Nyt mietitään onko Oulun kaupungin lastensuojelu syyllistynyt rikokseen pimittäessään tietoa.

Lapin yliopiston rikosoikeuden emeritaprofessori Terttu Utriainen sanoo, että lastensuojelun on ollut pakko olla tietoinen tapahtuminen kulusta, koska hyväksikäyttö oli jatkunut vuosia ja abortteja oli lukuisia.

Kuvakaappaus Oulun lastensuojelun sivulta
Kuvakaappaus Oulun lastensuojelun sivulta

 

Lastensuojelulla on lakisääteinen velvollisuus toimia, vaikka asiakas ei haluaisi, mutta lapsen etu vaatii puuttumisen…

 

 

 

 

 

Miksei Oulun lastensuojelu seuraa omia sääntöjään?

Poiminta Facebook kommentista, nykysuomi ei väitä asiaa todeksi:

 • Kalevan lehtiversiosta: ”Isällä (kotoisin Afrikasta) oli yritys, asema paikallispolitiikassa ja pitkäaikainen luottamustehtävä Oulun käräjäoikeuden lautamiehenä.” Puolue jää mainitsematta.”Olivia (uhri) uskoo, että heidän perheensä ihonväri ja kultturitausta vaikuttivat ainakin osittain siihen, etteivät viranomaiset rohjenneet sekaantua heidän asioihinsa.” Lastensuojelulla eivät ole kellot soineet vaikka lapselle tehtiin useita abortteja? Mitä IHMETTÄ?

MTV 01.10.2016:

”Oulun käräjäoikeudessa on sanomalehti Kalevan mukaan vireillä erittäin poikkeuksellinen seksuaalirikosjuttu.

Syyttäjä vaatii lehden mukaan ulkomaalaistaustaiselle miehelle tuomiota törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Lehden tietojen mukaan isä on hyväksikäyttänyt vuosia omaa tytärtään.

Tytär tuli isälleen useita kertoja raskaaksi. Tytölle tehtiin lukuisia abortteja. Lisäksi hän synnytti isälleen lapsen.

Kalevan haastattelema Lapin yliopiston rikosoikeuden professoriMinna Kimpimäki sanoo, että tapaus on erittäin poikkeuksellinen ja törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Hän korostaa, että tekijä on uhrin isä, josta lapsi on erityisen riippuvainen.

Lapin yliopiston rikosoikeuden emeritaprofessori Terttu Utriainenpuolestaan sanoo, että Oulun kaupungin lastensuojelu on saattanut syyllistyä asiassa rikoksiin. Hänen mielestään on syytä tutkia, ovatko sen työntekijät syyllistyneet asiassa rikoksiin jättäessään puuttumatta asiaan.”

6 thoughts on “Ulkomaalaistaustainen käytti lastansa vuosia hyväkseen, lastensuojelu vaikeni

 • 1.10.2016 at 12:12
  Permalink

  Samat kaksoisstandardit käytössä pääkaupunkiseudulla. Ympärileikkauksia, pahoinpitelyjä, tyttöjen ”katoamisia” kesälomalla kotimaihinsa ja lastensuojelu toteaa: ” Emme me näille ( ulkomaalaisille) mitään voida.”

  Reply
 • 1.10.2016 at 15:35
  Permalink

  Kyllä voidaan jos tahtoa riittää. Edelleen sanon,maasta maan tavalla (maan lait)tai maasta pois )

  Reply
 • 1.10.2016 at 18:00
  Permalink

  Tahtoa EI ole, ja tätä mamutusta johdetaan ylhäältä, olipa hinta ja seuraukset, mitä tahansa. Suomessa valtaa pitää eliitti ja sen nimittämät virkamiehet. Eivät HE halua tätä porukkaa maasta pois, vaan rajat ovat jatkuvasti auki ja joka viikko tulee lisää. Tämän päälle vielä EU kiintiöt, joita kai enää Suomi noudattaa ja lennättää eritrealaisia ym. kehitysmaalaisia.
  Viimeisenä silauksena on kriminalisoidaan maahanmuuttokriittisten mielipiteet. Mitäpä tähän tapaukseen sanoo vaikkapa Eva Biaudet, feministit, Pelastakaa lapset ry. poliisi jne…Kuvottavaa kaksinaismoralismia.

  Reply
 • 3.10.2016 at 01:07
  Permalink

  Onkohan se äiti supisuomalainen?

  Reply
 • 3.10.2016 at 14:05
  Permalink

  edellisen kanssa samaa mieltä,sossuilta taas turhaa lässytystä,ettei tiennyt.näille tyypeille kunnon tuomiot ja sossut uudelleen koulutukseen.pedofiilit eivät saa kunnon tuomiota muutopin kun linnassa.minä ainakin hyväksyn sen,että muiluttavat niin ettei tulis mieleen moiset hyväksikäytöt

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.