Tutkimus paljastaa: psykologia tieteellisesti epäeettistä!

Toronton Yliopiston vuonna 2012 tekemän tutkimuksen mukaan poliittisen moninaisuuden puute aiheuttaa haitallisia lopputulemia, eli vinoutuneita tutkimustuloksia ja suoranaista konservatiivien syrjintää, josta jotkut voisivat vääntää käsitehirviön konservatiivirasismi.

Tutkimusotos oli suuri kattaen 800 henkilöä. Psykologeista vain 6% piti itseään yleisesti konservatiivina, vaikka yksittäiskysymyksissä konservatiivisia kantoja oli enemmän. Silti psykologit olettivat, että konservatiiveja on heidän parissaan tuota kuutta prosenttia reilusti vähemmän.

Konservatiiviset psykologit eivät uskalla kertoa mielipiteitään avoimesti, koska he pelkäävät syrjintää. Tutkimuksen mukaan pelko on perusteltu, koska mitä liberaalimpi psykologi on kysymyksessä, sitä avoimemmin tämä sanoo syrjivänsä konservatiiveja työhönotossa ja tutkimuspaperien arvostelussa.

Ylläolevan perusteella voitanee todeta, että me emme voi pitää psykologiaa varsinaisena tieteenä, koska sen parissa lajaamittaisesti ollaan irtisanouduttu tieteen eettisistä perusteista.

”Tieteen etiikka liittyy sellaisiin tieteen tekemisen ihanteisiin kuin kriittisyys, rehellisyys, avoimuus. Tieteilijät ovat vastuussa paitsi toisilleen, myös yhteiskunnalle, koska yhteiskunta nojautuu päätöksenteossaan myös tieteeseen.”

 

Toronton Yliopiston tutkimus vuodelta 2012

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.