Suomen kovin jätkä

Suomen kovin jätkä ei löydy tosi-tv:stä, nakkikioskilta tai Mustan Barbaarin pullisteluista. Suomen kovin jätkä on 79 vuotta vanha ja asuu vuoden ympäri yksin saaressa. Kesäksi hän muuttaa mökilleen naapurisaareen. Ja saarelleen myös Raimo Kettunen aikoo jäädä, saappaat jalassa, kun sen aika koittaa.

Kun Raimo jäi traktorinsa alle, lääkäri sanoi, että hänestä tulee pysyvästi liikuntarajoitteinen. Tästä Raimo sisuuntui ja polki kuntopyörää viisi tuntia päivässä ja ei ole nykyisin liikuntarajoitteinen. Kun Raimo sai aivoinfarktin, hän ryömi kaksi tuntia keittiöön, joi kahvit ja jatkoi elämää. Kauhistuneen lääkärin Raimo tapasi vasta kaksi kuukautta myöhemmin.

Kalastamisesta pitävästä Raimosta tulee mieleen toinen kalastaja, Pentti Linkola, joka nuorempana sanoi, että ”meillä pian on maa, joka on omiaan vain vanhuksille, vaivaisille ja vätyksille”. Näin näyttää monessa mielessä käyneen, mutta tilanne on vieläkin vakavampi: Raimo on vanha, muttei vätys.

Nuorisomme osalta tilanne ei kaikilta osin ole ollenkaan näin onnellinen ja nykyinen hyvinvointivaltiososialismi on aikaansaanut sen, mihin edes idän bolshevismin piru ei lopulta pystynyt ja sanonta ”ken ei töitä tee, sen ei leipääkään pidä syömän” on saatu korvattua sanoin ”ei mua huvita”, ”emmä viitti” ja ”mä pelaan nyt pleikkaa”.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.