Miksi Donald Trump ja AltRight nousee?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on uusi ilmiö. Ann Coulterin sanoin, Yhdysvalloissa on ensimmäistä kertaa 50 vuoteen presidenttiehdokas, joka sanoo: ”maahanmuuton turvallisuus on kansallista turvallisuutta”, mutta miten tähän tultiin ja mikä ihmeen AltRight?

USA:n Republikaanien puolue on vuosikymmenten ajan harrastanut etnovihjailua (dog-whistling) USA:n valkoiselle eurooppalaisperäiselle väestölle. Tästä esimerkkinä vaikkapa se, että leikataan sosiaalitukia, joka osuu ei-valkoiseen väestöön tai kovennetaan vankeustuomioita, joka sekin osuu lähes yksinomaan ei-valkoiseen väestönosaan.

Republikaanit ovat siis ruokkineet etnisten ryhmien välistä vastakkainasettelua tieten ja taiten, vaikka he ovatkin kerta toisensa jälkeen pettäneet äänestäjänsä maahanmuuttokysymyksissä ja juuri tämän takia valkoinen väestönosa on pian menettämässä absoluuttisen enemmistöasemansa maassa.

Tällä hedelmällisellä maaperällä estradille nousi Donald Trump, joka ei vihjaillut mitään, vaan sanoi: ”Rajat kiinni!”,  ”Rakennetaan muuri – ja Mexico maksaa sen!”, ”Muslimeja ei tule laskea maahan, ennenkuin on saatu selvää, mistä oikein on kysymys!”

AltRight puolestaan on liike, joka ratsastaa yhä suurempana Trumpin vanavedessä ja se on kertonut jatkavansa toimintaansa vaalien jälkeenkin. Sen ajatusten ytimessä on etninen nationalismi, eli sellaisen valtion luominen kuin Suomi oli vielä 1980-luvulla. AltRight käyttää rajua roturetoriikkaa ja Pepe-sammakko -meemejä viestinsä perillesaamiseen.

Meille suomalaisille tästä kaikesta riittää tietää se, että monikulttuurisuuden kehdossakin nationalismi, nativismi ja etninen nationalismi ovat nousussa. Jos te ihmettelette, miksi suomalainen clintonilainen, soroslainen ja USA:n Demokraattisen puolueen propagandaa toisteleva valhemedia on niin paniikissa näinä päivinä, se johtuu yksinomaan siitä, että mediassa toimivat tietävät kyllä, että historian suuren kirjan sivu on kääntymässä – ja he ovat asiasta kauhuissaan.

 

Alla viimeisimmät mielipidekyselyt USA:n presidentinvaaleista:

  • Nevada: Trump 43% – Hillary 40%
  • New York: Trump 45% – Hillary 40%
  • Ohio: Trump 42% Clinton 37%

Lähde: Fox News

 

pepe2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.