Ainakin yksi kuollut Charlotten rotumellakassa

Vasemmistolainen Huffington Post raportoi, että mies on kuollut ampuhaavasta Charlotten mellakkassa, Yhdysvalloissa. Mellakkaan johti mielenosoitus, jossa protestoitiin poliisin ampuman mustan – mahdollisesti aseistamattoman – miehen kuolemaa.

Oikeistolainen Mike Cernovich kertoo, että sairaalaan on viety seitsemän poliisia ja yksi siviili. Tilanne on vielä aika epäselvä, mutta voit seurata sen kehittymistä Twitterissä #Charlotte-häsän varassa. Tapaus on jatkoa BLM-liikkeen aiheuttamalle Dallasin joukkomurhalle heinäkuussa, jossa musta mies ampui 11 poliisia, joista 5 kuoli.

Tausta:

Yhdysvalloissa vaikuttava rasistinen Black Lives Matter-liike on osoittanut mieltään sitä vastaan, että poliisit ampuvat niin paljon mustia. Erityistä kiukkua herättää tilanteet, joissa jälkeenpäin on ilmennyt, ettei ammutulla henkilöllä ole ollutkaan asetta.

Tilannetta kärjistää se, että tilastoista voidaan selkeästi nähdä, ettei poliisi ammu mustia mitenkään yliedustetusti, vaan pikemminkin päinvastoin. Mustia ammutaan enemmän sen takia, että he tekevät enemmän rikoksia väkilukuun nähden ja ovat tämän takia enemmän virkavallan kanssa tekemisissä.

Tämä tekee ennusteesta synkän: musta ”vastaväkivalta” on täysin perusteetonta. Toisaalta poliisi käyttää USA:ssa asetta ylipäätään Suomea herkemmin, mutta väkivaltaa eskaloi se seikka, että Yhdysvalloissa poliisit on useammin yksin kuin Suomessa.

Stefan Molyneux kertoo enemmän USA:n väkivaltatilastoista:

 • Vuonna 2013 musta murhasi 6 kertaa todennäköisemmin kuin ei-musta ja musta murhasi 12x todennäköisemmin toisen etnisen ryhmän edustajan kuin toisen rodun edustaja mustan.
 • Mustan ja valkoisen väestön välillä tapahtui 660 000 etnisten ryhmien välistä väkivaltarikosta. Mustat tekivät näistä 85%. Mustat käyvät valkoisen kimppuun 27 kertaa todennäköisemmin kuin toisin päin.
 • New Yorkissa, vuonna 2014 murhasta pidätettiin musta 31 kertaa useammin kuin valkoinen ja ampumisesta yli 98 kertaa useammin.
 • Vuonna 2015 mustien tapoista 4% tapahtui poliisien toimesta ja 0,6% tapetuista mustista oli poliisin tappamia s.e. tapetulta ei löytynyt tapahtuman jälkeen asetta.
 • Vuosien 1980-2008 välillä 93% mustista tappoi toinen musta.
 • San Fransiscossa tehtiin 5 vuoden tutkimus vakavien rikosten osalta ja havaittiin, että mustat vastustivat pidätystä 9,6 kertaa useammin kuin valkoiset tai latinot.
 • Philadelphiassa tehty tutkimus vuodelta 2015 puolestaan paljasti, että musta poliisi ampui 2 kertaa todennäköisemmin aseettoman mustan kuin valkoinen poliisi.
 • Vuonna 2012 tehty tutkimus osoitti, että kun poissuljetaan henkilön rikoshistoria ja huomioidaan pidätettävän älykkyysosamäärä, mustia ei pidätetty yhtään useammin kuin muiden etnisten ryhmien edustajia.

 

One thought on “Ainakin yksi kuollut Charlotten rotumellakassa

 • 22.9.2016 at 06:55
  Permalink

  Niin niin… Ja eurooppaan rahdataan mustia sekä muslimeja…

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.