HS: Perussuomalaisten jäsenet ovat tehneet yhteistyötä tai tukeneet Suomen vastarintaliikettä, Suomen Sisua, Soldiers of Odinia, Rajat kiinni -liikettä ja Suomi ensin -liikettä.

Yhdellä otsikolla HS leimaa nipun kansalaisliikkeitä ääriryhmiksi, ja vieläpä persujen johtamiksi. Tänään 20.09.2016 on kirjoitettu suomalaisen journalismin historiaa: Sen pohjanoteeraus.

hesasripaskaa0000000001Pekka Kemppainen Rajat kiinni! -liikkestä komentoi:

Rajat kiinni! -tunnuksella tapahtuvat mielenilmaukset, jotka alkoivat 30.08.12015 Salon torilla pidetystä torikokouksesta, olivat hyvin erilaisten henkilöiden koollekutsumia. Kukaan ei ollut tilivelvollinen muille, kuuluuko johonkin puolueeseen vaiko on kuulumatta. Persuja meillä on mukana, ja on edelleenkin.

Rajat-kiinni!-toiminta on ollut alusta alkaen ulkoparlamentaarista vaikuttamista, joka on kohdistunut suomalaisten päättäjien harjoittamaan politiikkaan maahanmuutto-asiassa. Poliittisesti mielenilmaukset ovat painostustoimi, mutta kohdistimme ja kohdistamme sen eduskuntaan ja hallitukseen, ei maahanmuuttajiin eikä Suomessa asuviin toistaustaisiin.

Tilaisuuksissa, joita olemme yksin järjestäneet syksyn ja talven aikana, on ollut puhujina myös maahanmuuttajia ja mm. muslimitaustaisia henkilöitä. Viimeksi 10.09. osallistuimme yhtenä toimijana muiden ”ääriryhmien” kanssa mielenilmaisun järjestämiseen Helsingin Vuosaaressa. Tilaisuuden pääpuhuja oli Ruotsissa asuva Mona Walter. Hän oli ikäänkuin *kokemus-asiantuntija*, sillä hän on kasvanut muslimina ja hylännyt tämän uskonnon.

Rasisteiksi meitä ei siis voi syyttää, kuten ei muitakaan po, tilaisuuden rakentamiseen osallistuneita. Kun rajat-kiinni!-liikkeellä ei ole yhden asian lisäksi poliittista ohjelmaa, ei ääriryhmä-syytteellä ole pohjaa.

Rajat kiinni! -toiminta tai tilaisuuksissa puhuminen ei siis anna perusteita ääriryhmä-leimalle, mutta HS jatkaa leimaamista: Helsingin Sanomat julistaa ”ääriryhmiksi” myös Suomen Sisu ry:n, katupartio- Soldiers of Odinin, Suomi Ensin! -puoluehankkeen ja Suomen Vastarintaliikkeen. Näiden ryhmien luettelemiseen yhdessä lienee ainoana syynä ollut tilaisuus ulottaa muihinkin toimijoihin se ryöppy, joka nyt kohdistuu viimeksimainittuun heidän tilaisuutensa yhteydessä sattuneen surullisen välikohtauksen vuoksi, josta enemmän toisaalla Nykysuomessa.

14409039_1096590800389279_120421962_nSuomen Sisu ry. tunnetaan enemmän vanhoillisena ja sovinnaisena, kuin radikaalina. Kansanedustaja Olli Immonen, sisulaisena, linee se ”yhteys”, jonka HS on näkevinään?

Immosen synniksi on laskettu puheenvuorojen käyttö haittamaahanmuuttoa vastustavissa tilaisuuksissa. Kun rajat.kiinni! -liikkeen viimesyksyinen vaatimuslista, 1. Schengenin poikkeuspykälät käyttöön, 2. Dublinin sopimusta sovellettava Ruotsista tuleviin turvapaikanhakijoihin, on jo kuultu pääministeri Juha Sipilänkin myöntämänä, ei esiintyminen näissä tilaisuuksissa tee Immosesta ”ääriradikaalia”.

Sipilä, kuten myös Petteri Orpo, on siis myöntänyt ettei Ruotsista tulijoita olisi ollut pakko ottaa vastaan. Rajat-kiinni-mielenosoittajat olivat tätä mieltä jo kuukausi aiemmin, kymmenientuhansien tulviessa rajan yli. ”Rajat kiinni!” -vaatimukseen yhtymistä ei siten voida pitää extremisminä, ainoastaan kaukonäköisyytenä.

Hupaisinta HS:n vuodatuksessa on korostetusti persu-vihamielisen ”Suomi Ensin!” -puoluehankkeen esittely persujen ohjastamana ääriliikkeenä. Kukin voi tarkistaa SE:n tilaisuuksien tallenteista, ettei niissä perussuomalaisia kehuta, -ehkä vasemmiston tilaisuuksissa ollaan persuille jopa suopeampia?

Helsingin Sanomien tempun kuvaus:

 1. Media julistaa Suomen Vastarintaliikkeen (SVL) syylliseksi heidän tilaisuudessaan sattuneeseen välikohtaukseen osallistuneen Jimi Karttusen menehtymiseen, vaikka niin kuolinsyy kuin tapahtuneen rikostutkinta on vielä alkuvaiheessaan.
 2. Koska kyse ei ole uutisvälityksestä vaan tunteisiin vetoavasta poliittisesta kampanjoinnista, mediahyökkäys käynnistään ennenkuin faktat ovat selvillä.
 3. Iltapäivälehden sivuilla pyörivässä videossa soi kohtalokas hautajaismusiikki, -sekin varmaan viileää journalismia?
 4. Masinoitu emotionaalinen reaktio pitää saada ulottumaan myös muihin toimijoihin, persuja myöten: Siispä HS julkaisee oheisen pläjäyksen köykäisin faktoin.

Ilmiö, joka edellä kuvattiin, ei sovi käsitteen *journalismi* alle. Oikea nimitys on *indoktrinaatio* tai lukevan yleisön joukko-manipulointi. Helsingin Sanomat ei tee uutisointia, se tekee poliittista piilovaikuttamista uutisvälineeksi tekeytyen. di-gold

Helsingin Sanomat 20.09.2016.

 

4 thoughts on “HS: Perussuomalaisten jäsenet ovat tehneet yhteistyötä tai tukeneet Suomen vastarintaliikettä, Suomen Sisua, Soldiers of Odinia, Rajat kiinni -liikettä ja Suomi ensin -liikettä.

 • 20.9.2016 at 22:39
  Permalink

  Jos näin on niin alan kannattaa persija!

  Reply
 • 20.9.2016 at 23:14
  Permalink

  Hyvä kirjoitus. Lisää tällaisia.

  Yhden sloganin voisi sanoa tämän ”jimin” kohdalla:”Yksittäistapaus”.

  Reply
 • 21.9.2016 at 15:36
  Permalink

  Mitä??
  Pahin puuttuu listasta,, missä on PerusÄijät??

  Oikiasti, kyllä media rasisteeraa itse nyt..

  Reply
 • 21.9.2016 at 21:51
  Permalink

  Minulla on oma tapaukseni, jossa syypäänä toimi musliminainen Itäkeskuksen metroasemalla. Tapahtumien kulku alkoi Rasilan metroasemalta; saavuin koirani kanssa asemalaiturille, jossa menin istumaan penkille. Penkillä istui musliminainen ja joku muu toinen nainen.
  No, koirani meni suoraan haistelemaan muslimin helmoja, koska niissä luultavasti lemusi toisten koirien kusi, paska yms. Nehän laahavat pitkin maata. Siitäkös muslimi sähähti, mulkaisi minua vihaisesti, mutta ei nostanut persettään penkistä, mumisi jotain itsekseen.
  Siinä sitten totesin hänelle, etteivät nämä meidän koirat täällä Suomessa ole saastaisia. Lisäsin; vaikka Allah väittääkin, ettei ole luonut mitään niin saastaista eläintä kuin koiran. Silloikos nainen suivaantui ja sihisi ettei puhuisi kanssani mitään uskonnostaan. Totesin että ei tarvitse*, siinä sitten suomalaiset suvakit alkoivat säätimään minua; Oletpa idiootti, etkö tajua, nainen pelkää koiraa. Vastasin heille jotain, koska aloin polttaa päreeni, minua nimiteltiin tietysti rasistiksi, hulluksi yms. epätoivoista.
  No, metro tuli ja matkan aikana ei ollut mitään epäsopua, he menivät vaunun etuosaan ja minä olin koiran kanssa takaosassa.
  Mutta Itäkeskuksessa metro laiturilla havahdun, kun joku repii minua takista takaapäin ja huutaa ”sinä yksinäinen suomalaishuora” useaan otteeseen. Muslimi muija yrittää juosta karkuun, kun yritän tarttua hänen kaapuunsa, samassa hän pyörähtää ja alkaa tyrkkiä minua rintaan. Kaadun ja olen täysin lamassa, tunnen kipua takaraivossa ja oik. kädessä. Puristan koiran hihnaa, jottei sen pääse irti, koira on tietenkin peloissaan.
  Kun toiset matkustajat nostelevat minua kauhistellen pystyyn, saapuivat vartijat paikalle. He kyselevät missä on päälle käyjä, toiset toteavat sen juosseen takaisin metroon. Joten hän tuli provosoimaan riitaa, halusi jatkaa siis. No, sanoin vartijoille, jotta ottavat valvonta kameroiden tallenteet talteen. Aion tehdä rikosilmoituksen ja tein sen sekä kävin lääkärissä.
  Minulla todettiin aivotärähdys, iso muhka takaraivossa, naarmuja ja mustelmia. Niskat olivat kipeät ja kaulalihakseni kaksi viikkoa arat. Minä olen jäämässä eläkkeelle selkäni vuoksi, kulumat, pullistumat ja litistymät nikamien väleissä. Niskassa myös pahat kulumat.
  Nyt sitten varsinaiseen asiaan; miten olisi ollut, jos olisin lyönyt pääni niin pahasti, jotta olisin kuollut. Olisiko asiasta hiskuttu puolta sanaa. Tuskin, olihan tekijä muslimi suojeltu!
  Toinen pointti, muslimi muija riehui hullun kiilto silmissään, kaikkein oleellisin tässä asiassa oli, että puhuin hänen uskonnostaan eli paholaisen vallassa oli.
  Siis lopputulos on, että poliisi ilmoitti minulle, ettei tutkimuksia jatketa, koska tekijää ei löydy. Rikosilmoitus on voimassa 2021 saakka. Elän toivossa, että törmään tähän naiseen, koska matkustan metrolla päivittäin.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.