Iida 15v: Haluaisin sanoo muutaman sanan meidän nuorten puolesta

Olen seurannut koko ikäni säästöi ja muistan kun päiväkodin keittiö ulkoistettiin ja ruoka ei enää maistunut kotitekoiselta. kun mä olin nelosluokalla, kotiin tuli viesti, et ruoka voi loppua joinain päivinä kesken ja suositeltiin ottamaan eväitä mukaan. viidennellä luokalla kirjojen kierrätys meni niin pitkälle, et mun eteen viskattiin karttakirja, mis oli Neuvostoliitto.

Luokkakoot suurenee ja opiskelu hankaloituu, oon juuri aloittanut vikan vuoden peruskoulussa, eli päätöksii tulevaisuudesta tehdään pikapuoliin ja koska säästetää on joka koulus omat maksunsa. Siis kaikki maksaa, kirjat, työasut, amiksen tavarat, joita tarvitaan esimerkiksi keittiössä, vai ookste ikinä kuullu kokista, mikä ei osaa käyttää puukkoo.

Viime syksynä oli ainakin mun totaalinen herääminen tähän touhuun. Vajaa vuotta ennen vanha ala-asteeni pikasuljettiin. Homekoulun kunnostustyöt aloitettiin, että hätämajoitusyksikkö voitaisiin avata siihen. Seurasin tilannetta päivittäin, esim mite vessanpytyt uusittiin. Noh eihän tulevien lasten peput sopineet samoihin pyttyihin meidän kanssa. Nyt veteraanit on hoitokodeissaan ja maksaa hoidostaan noin 1500€ kuukaudes. Kun taas ”sotalapset” saa kaiken ilmaiseksi ja osoittaa mieltään ja protestoi ruuasta. Mis kunnioitus maamme meille ansainneita kohtaan? kuinka kauan säästetään lapsilta, nuorilta ja vanhuksilta? Te kaivatte maata lastenne jalkojen alta!

14 thoughts on “Iida 15v: Haluaisin sanoo muutaman sanan meidän nuorten puolesta

 • 19.9.2016 at 08:22
  Permalink

  Tämä on niin totta, riistetään vanhuksilta jotka rakensivat sodan jälkeen tämän maan, riistetään lapsilta, nuorilta jotka joskus valmistuttuaan jatkavat suomalaisen yhteiskunnan ylläpitoa. Samaan aikaan rahaa riittää 1..2 miljardia näiden ”sotaorpojen” ylläpitoon, velkarahalla ja se tulee jatkumaan hamaan tulevaisuuteen. Tosin tekijät vähenee, älykkäimmät etsivät kotipaikkansa muualta kuin Suomesta, joten jossain kohtaa ”kupla” räjähtää ja rahat loppuu…

  Sijoittamalla tuo raha lapsiin, nuoriin olisi jotain toivoa saada rahalle jotain hyötyä, tällä touhulla aivan hukkaan heitettyä. Puhutaan ”kotouttamisesta”, se ei ole onnistunut missään maassa kuin muutamalla prosentilla tulijoista, oikea termi on ”kotiuttaminen”.

  Koululaitos ajetaan kiihtyvällä vauhdilla sekasortoon tällä ”multikultti” agendalla, esim. Ruotsin tilanne kertoo karua tekstiä, aikuisia luku- ja kirjotustaidottomia 20-40 vuotiaita äijiä sijoitetaan alaluokkiin ”opiskelemaan”, tähän on suunta Suomessakin. Näistä koululaitosten kokeiluista tulee mieleen vuosituhannen vaihde, kouluihin ajettiin täydellä höyryllä joukko-oppia. Muutaman vuoden päästä oppilaiden olin vaikea hahmottaa edes yhteenlaskua, joten se aihe unohdettiin nopeasti.

  Eipä tässä mitään suurempaa neuvoa voi antaa nuorille, miettikää tarkoin tulevaisuuttanne, mitään illuusioita ei kannata ylläpitää. Tutkikaa tarkoin eri ammattialoja…
  – mitkä ammatit pysyvät hengissä myös tulevaisuudessa, jotta pääsee edes siedettävään tulotasoon
  – ammattitutkinto on välttämätön, ilman sitä on vaikeampaa.. ”tsupparista” pääjohtajaksi on satua nykyään

  Hieno kannanotto sinulta, kannattaisiko kerätä useita saman mielipiteen omaavia nuoria porukkaan ja laittaa viesti päättäjille. tämähän on vielä sallittua Suomessa… tosin eipä noita näytä hetkauttavan mikään, homma näyttää pyörivän oman navan ympärillä.

  Reply
 • 19.9.2016 at 08:37
  Permalink

  Läntinen eurooppalainen elämäntapa on menetetty. Muslimisaatio ja sen tuoma terrorismi sopivat ylikansallisille yhtiöille, joiden omistajat istuvat huviloissaan ja jahdeissaan maissa, joihin tulijoita ei oteta. Työtä voidaan teettää entistä halvemmaksi tulevalla maahanmuuttajatyövoimalla, jonka toimeentuloa veronmaksajat joutuvat avittamaan. Ennen oli ”villi länsi”, mikä oli vaarallinen ja epämukava, mutta antoi mahdollisuuden menestyä. Nyt se taitaa olla ”villi-itä”. Suomi panostaa maahanmuuttajiin, joten suomalaisennuoren kannattaa panostaa ulkomaille…

  Reply
 • 19.9.2016 at 10:07
  Permalink

  On todella ikävää että tuon ikäisen lapsen/nuoren (itse olen jo vanhempaa sukupolvea) pitää herätä raadolliseen todellisuuteen. Hän on elämänsä ensiaskelilla ja kaiken pitäisi vielä olla uutta ja ihanaa ja mielenkiintoista. Nuorena pitäisi kerätä niitä muistoja ja ensikokemuksia joita vanhempana muistella. Realismin ja kyynisyyden aika pitäisi tulla vasta myöhemmin. Kuinka monta vastaavaa kohtaloa meidän ”hyvinvointiyhteiskunta” on luonu tavoiteltuaan omien taskujen täyttämistä ja oman vaurauden keräämistä.

  On totta että koko ajan säästetään. Itse asiassa, opetuksestakin on säästetty -90/-91 luvun romahduksesta asti. Sitä ennen kolmen vuoden lama teki tehtävänsä ja sen jälkeen ei hyviä aikoja ole ollut lainkaan. Se sukupolvi joka päätti koulunsa työelämään -85 tai vähän sen jälkeen, näki häivähdyksen niistä hyvistä ajoista joista suuret ikäluokat saivat nauttia. Ja sitten heidät potkittiin työpaikoilta pois. Nyt suuret ikäluokat köllivät suurissa eläkkeissään ja kurittavat veronmaksajia nuristen pienestä eläkkeestä. Anoppini joka on koko ikänsä ollut siivoaja (poislukien äitiyslomat) saa eläkettä ~3500e. Kuinka moni palkansaaja saa tuollaista palkkaa? Ja silti hän joka kerta märisee ”pienestä eläkkeestä” ja ”suuresta veroprosentista”. Tottakai veroprosentin pitää olla suuri. Eläkekkin on suuri. Tai kuten eräs entinen luotsi kiukutteli kun veroa otetaan hänen eläkkeestään yli 50%. Niin pitääkin.

  Mutta noihin säästöihin… Kirjoittaja ei vielä ole ymmärtänyt sitä että heikolla koulutuksella luodaan tulevaisuudessa tyhmempää ja helpommin hallittavaa kansaa. Työtätekevää porrasta tarvitaan aina eikä sen koulutuksella ole kovin suurta merktiystä maamme hyvinvoinnissa tai tulevisuuden suunnittelussa. Mutta kun sama toistuu keskijohdossa, johdossa sekä tutkimuksissa niin seuraukset ovat merkittävät. Katsokaa korekakoulujemme tilaa. Kuinka monessa teknisessä koulussa tehdään vielä kokeellista tutkimusta? Rakennettaan mitään toimivaa joka olisi valmis sarjatuotantoon tai teollisuuden komponentiksi? Entäs lääketeiteellinen? Kuinka monessa opinahjossa enää erikoistutaan tai ohjataan opiskelijoita? Fiksuimmat suorittavat erikoistumisensa Saksassa koska sielä on Amerikkalaisen koululääketieteen lisäksi oppiaineina homeopatia, Kiinalainen lääketiede, Saksalais-Venäläinen lääketeide sekä kansanperinnetieto (yrttihoidot). Ja iloittavan moni palaa sen jälkeen Suomeen lääkäriksi.

  Elämän alkuaskelilla tämä jatkuva säästäminen voi tuntua pahalta. Sitä se onkin. Vanhempien tulisi kuitenkin tukea lastaan taloudellisesti niin että hän saa kaiken mitä tarvitsee elämänsä aloittamiseen. Siihen meillä vanhemmilla on varaa. Kirjoituksessa mainittiin kokki… Kun poikani aloitti kokin opinnot niin hankin hänelle kaikki mahdolliset veitset ja raastimet sekä keittiösakset joita tarvitaan kokin/leipurin ammatissa. Olihan se investointi (~900e) mutta ei ylitsepääsemätön. Kolme laukullista tavaraa takaa sen että voi aloittaa vaikka oman ravintolan pitämisen. Ja niin mielelläni kuin olisin suomalaisa ostoksillani tukenu, siihen ei ollut varaa. Veitset piti tilata Saksasta, niiden valmistusmaasta. Koska jostian syystä maahantuoja katsoi velvollisuudekseen ottaa 300% katteen tuotteista ja jälleenmyyjät vielä sen päälle oman osuutensa. Ei maahantuonnin kustannukset vaan ahneus on se avainsana. Se että suomalaiset ahneuttaan koittavat saada maksimaalisen katteen tuhoaa yhteiskuntamme hyvinvoinnin. Katsokaa Saksaa. Koko EU:n ajan ollut politiikka alle 2% inflaatiosta on tehnyt siitä euroopan vauraimman maan. Kauppa käy ja kaikilla on töitä.

  Suomalaiset ovat sen verran tyhmää kansaa että eivät tajua vaurauden tulevan 1000 myydystä artikkelista, ei yhdestä. Jos myy 1000kpl jotain niin tarvitaan 1000 jälleenmyyjää, 1000 huoltopistettä, 1000 rahtaajaa, 1000 varastoa ja kustannukset markkinoinnista jaetaan 1000:n kesken. Laske sama yhden kappaleen politiikalla.

  Kun kirjoittaja aikanaan siirtyy työelämään niin toivottavasti hän ymmärtää tämän kokonaisuuden markkinataloudesta eikä mene koulussa opetettuun vipuun. Se on tuhon tie yritysmaailmassa. Saksalaisella talousajatelulla pärjää hyvin Suomessakin. Ainakin minä olen pärjännyt. Ja se että yrityksen pitää kasvaa, se on vale!!! Olen pitänyt yritykseni samankokousena kohta 40 vuotta ja tässä sitä yhä edelleen tuotetaan verovaroja valtion pohjattomaan kassaan. Yrityksen pitää pysyä sen kokoisena kuin sen markkinat ovat. ”Pakkokasvu” vie konkurssiin. Siitäkin huolimatta että olisi hetkellinen kysynnän kasvu, kannattaa käyttää projektikohtaisia työntekijöitä tai alihankkijoita. Vasta jos kysyntä on ollut yli 7 vuotta tarjonnan yli, voidaan kasvaa. Siihen asti isommat yritykset tilauskannoillaan vain heiluttelevat ja koittavat kaataa pienempiä joilla on heidän tarvitsemansa innovaatiot. Oma selusta pitää turvata kaikissa tilanteissa. Ja aina pitää ajatella sitä kaikkein raadollisinta.

  Reply
 • 19.9.2016 at 12:30
  Permalink

  Hyvä, päästiin asiaan. Päättäjät suosivat monipoleja ja pelaavat näiden eduksi, rikkaat rikastuu kiihtyvällä vauhdilla ja kansa maksaa, siellä meidän rahamme palavat. Kiinalainen sananlasku: Katsokaa heidän käsiään, älkää suuta, seuratkaa millaisia päätöksiä tekevät, tehkää rynnäkkö niiden vaihtamiseksi sellaisiin jotka toimivat kansan eduksi. Monopoleilla on rahaa jota käyttävät päättäjien palkitsemiseen. Nyt nuoret 100 prosenttisesti barrikaadeille, varttuneemmista löytyy runsain mitoin tukea, kun saatte asianne ymmärrettävästi ja laajasti näkyville. Vanhojen on vaikea muuttaa kantaansa siitä mihin ovat tottuneet. Olen tukenanne.

  Reply
 • 19.9.2016 at 15:41
  Permalink

  Nuoren näkökulma on erittäin asenteellinen: Suljettiinko homekoulu siksi, että hätämajoitusyksikkö voitiin avata – tuskin. Ulkopuolinenkin ymmärtää, että wc-pyttyjä ei uusittu kirjoittajan kertomasta syystä – todellinen syy ei selviä kirjoituksesta, mutta ehkä ne uusittiin samalla, kun koulua muutenkin saneerattiin homeen takia. Kaikki veteraanit eivät maksa hoidostaan 1500 €, vaan maksut määräytyvät monin eri perustein. ”Sotalapsilla” (ilmeisesti turvapaikanhakijoilla?) ei ole mahdollisuutta maksaa vielä. Turvapaikanhakijoiden satunnainen protestointi ruoasta on johtunut erilaisista syistä, viime syksynä mm. siitä, että he halusivat syömättömyydellään saada ihmisten tietoon suuren hätänsä ja pelkonsa palauttamisesta lähtömaahan – tai esim. siitä, että maidon laktoosi sai vatsan sekaisin.

  Reply
  • 20.9.2016 at 00:19
   Permalink

   Hienoa lukea näin nälytön kommentti. Käys kattelemmassa sankarihautoja. Siel nukkuu paljon tälläisiä 18-35 vuotiaita ”pakolaisia” joilla oli kuitenkin rohkeutta taistella isänmaansa puolesta.

   Reply
 • 19.9.2016 at 16:55
  Permalink

  Voi voi, tekstin luku/ymmärrys on ”tekniikka” laji….

  Mikäli vähääkään on seurannut tätä invaasiota, niin kaikille on varmasti selvää mitä nämä pakoloiset ovat, pelkkiä elintaso ”surffareita” ja rintamalta karanneita, ainoastaan muutama prosentti voi olla jonkinlaista hätää kärsimässä vrt. Suomen tilanne sotien aikana.

  Miten on mahdollista jättää lapset, vaimot, vanhukset kotimaahansa ? miten he siellä pärjäävät sodan jaloissa ? ainakaan en ole kuullut satojen tuhansien lasten, naisten, vanhusten surmaamisesta sodan aikana, suurin murhe heillä on puhdas vesi, ruoka, elämisen perustarpeet, tämä olisi sitä auttamista… näyttää siltä että urospuoliset ”Idän ihmeet” ovat se heikompi astia, joita naaraiden pitää puolustaa ?

  Viljanen, mikäli luit pari ensimmäistä kappaletta, ei kysymys ollut pelkästään homekoulusta, vaan säästöistä ”…et ruoka voi loppua joinain päivinä kesken..” ”…kirjojen kierrätys…” ”Luokkakoot suurenee ja opiskelu hankaloituu…” . Se että osuuko homekoulun remontti VOK:n perustamiseen, oliko syy-seuraus tai miten päin hyvänsä, se ei ollut se pointti, vaan säästetään sukupolvelta, joka seuraavaksi yrittää kustantaa tämän hillittömän menon Suomessa, heiltä säästetään kaikessa. Tämä invaasio idästä maksaa Suomelle 1-2 miljardia vuositasolla ja sekin on pelkästään velkarahaa.

  Ruoasta valittaminen on ainoastaan kiukuttelevan lapsen oireita, ei satunnaista, Ruotsin puolella pakoloinen hermostui, kun ei ollut ”karkkipäivä” joka päivä, laittoi pari emäntää ja keittiön remonttiin… hyvin syöneen näköisiä nuo ovat ja en ihmettele, kun on nähnyt kuvia VOK:n ruokapöydästä. Monet suomalaiset työttömät, vanhukset ovat syystäkin katkeria, leipäjonot ovat kilometrin mittaisia, köyhyysrajan alapuolella on miljoona suomalaista etc.

  Viimeisenä vielä veteraanien maksuista, ihmiset jotka rakensivat Suomen sodan jälkeen, se ei ollut asian sisältö, vaan vertailu näihin pakoloisiin. Elintaso pakoloiset saavat 4 ateriaa päivässä, katon päänsä päälle, ilmaisia palveluja, ilmaisia bussi kuljetuksia, taskurahaa n. 300 eur/kk etc. tämän kaltaisesta ylläpidosta voi moni elämäänsä aloitteleva nuori ja moni muukin vain unelmoida.

  Reply
  • 19.9.2016 at 19:26
   Permalink

   Hyvin toistat kaikki kliseet. Taidat jopa uskoakin niihin? (Opettele muuten kirjoittamaan yhdyssanat ja muutenkin paremmin äidinkieltäsi.)

   Reply
   • 20.9.2016 at 05:32
    Permalink

    Hyvinhän tuosta selvän sai. Nimestäkö muuten päättelit, että äidinkielellään kirjoittelee?

    Kielioppivirheet ja ”kliseet” ovat siis ainoat vasta-argumenttisi, joten nimimerkki hn valehtelee? Saivartelisin vielä, että toiset joutuvat tekemään TÖITÄ leipänsä eteen, jolloin toisilla ihmisillä äidinkielentunneilla opittu pääsee unohtumaan. Kynähommat ovat sitten ”erikseen”.

    Eikö muuten tosiasiat kiinnosta? Ette pysty hahmottamaan ympäröivää todellisuutta? Olette mahdollisesti sairastunut suvakkitautiin, joka on erittäin vaarallinen sairaus, myös muille kuin itsellenne.

    Asiaan: On todella törkeää viedä nuoriltamme mahdollisuudet/mahdolisuuksia. Säästöt eivät tosiaankaan vielä riitä, lisää on luvassa. Kouluruokailukin on vaarassa ja kaikesta pitää itse maksaa. Kohta köyhät eivät saa koulutusta, jolloin tilanne on sama kuin äitini lapsuudessa. Silloin Suomessa nähtiin nälkää ja tarinoita olen kuullut siltä ajalta, sekä kasvatus ollut sen mukainen. Itsekään en saanut valittaa pilaantuneesta, etikan makuisesta ruoasta, piti kiltisti syödä lautanen tyhjäksi ja sitten tulee joku pirun upseeri Irakin armeijasta valittamaan, että koira ei syö, eikä naisellekaan voi puuroa antaa. Ei ihan noin sanonut, mutta sinne päin. Läski saa täällä kaiken ilmaiseksi ja kehtaa valittaa ruoasta! Ei ole muuta hätää kärsinyt kuin pissa- ja kakkahätää sekin ukko. Häpeäisi edes, jos oli kännissä tullut lauottua typeryyksiä. Taisi olla selvinpäin vielä.

    Suomalaisissa nuorissa on Suomen tulevaisuus, ei ylijäämämuslimeissa. Raiskaukset, ahdistelut, murhat, pedofilia jne, voi olla uusi Nokia? Vanha Nokia kai maksoi veroja, mutta muslimit elätetään verovaroin, sama asiako? Molemmat työllistivät/työllistävät hienosti kyllä. Nyt pitäisi muistaa vielä matematiikkaakin. Kaksi miinustako oli plussa? Käytännössä muslimi maksaa ihan **tanasti ja vielä päälle aivan **tusti, jolloin me tienataan tällä? Suomesta on tulossa taas kehitysmaa. Se, jolla on maata, saattaa pärjätä (viljely), loput nälkiintyvät, ellei ole rahaa, kuten VOK-johtajalla ym.

    Minulla on jonkinasteinen lukihäiriö, joten kirjoitusvirheitä piisaa, sori siitä.

    Reply
  • 20.9.2016 at 13:10
   Permalink

   Pointtini oli etupäässä siinä, että täytyisi pysyä asiassa ja faktoissa, muuten keskustelussa ei ole järkeä – on vain pelkkiä asenteita. Niistäkin toki voidaan keskustella.

   Siksi haluaisin kuulla, mistä hn tietää, että kaikille on selvää, että pakolaiset ovat pelkkiä elintasosurffaajia ja rintamalta karanneita (mistä rintamalta?). Jos se olisi noin selvää, turvapaikanhakijoiden suhteen ei tarvittaisi tutkintaa eikä osa heistä saisi myönteistä turvapaikkapäätöstä. Myönteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen vasta on pakolainen, jotka tuskin ovat tiukan tutkinnan jälkeen elintasopakolaisia. Itse asiassa monien asiantuntijoiden mielestä liian harva saa myönteisen turvapaikkapäätöksen kiristyneen turvapaikkapolitiikan takia – esim. Tampereelta hiljattain palautettu irakilainen turvapaikanhakija ammuttiin kotimaassaan kolme päivää paluunsa jälkeen (eikä häntä ammuttu missään Irakin sodassa). Suomen sotia ei voi läheskään suoraan verrata turvapaikanhakijoiden tilanteisiin, koska heidän kotimaissaan he eivät ole osallisina sodankäynnissä, vaan useimmiten tavallisia kansalaisia, jotka kokevat vainoa ja uhkaa esim. Isisin taholta. Siinä ei puhtaan juomaveden yms. saanti auta. Matkaan usein lähtevät ne, jotka kykenevät selviytymään raskaasta ja vaarallisesta pakomatkasta ajatuksella, että edes joku suvusta/perheestä selviäisi. Suomestakin muuten mentiin aikanaan Ruotsiin sotaa pakoon.

   Luin kyllä koko Iidan (jos se oli 15-vuotiaan kirjoittama eikä jonkun, joka halusi saada nuoren lukuun laittamallaan kirjoituksella sympatiaa asenteelleen …) jutun alusta lähtien. Kirjojen kierrätystä ym. säästöjä on ollut Suomen kouluissa ennen viime syksyistä suurta turvapaikanhakijoiden tuloa, joten se ei johdu heistä. Minun mielestäni ei voi ajatella, että jos joku muunmaalainen on kuolemanvaarassa ja kansainväliset velvoitteetkin sitovat meitä, antaisimme asian olla ja kohentaisimme vain omaa elintasoamme, joka kuitenkin kokonaisuutena on maailman huippua.

   Faktojen tärkeydestä keskustelussa vielä… turvapaikanhakija ei saa taskurahaa n. 300 €/kk, mikäli hän saa ateriat. VOKkien kaltaisista ylläpidoista, joissa monta toisilleen tuntematonta ihmistä voi joutua esim. nukkumaan yhteisissä tiloissa täysin epävarmana tulevaisuudestaan ja kantaen huolta perheestään kotimaassa, ei taida olla kovasti unelmoitavaa. Itseäni harmittaa aina se, että ihmisillä on paljon kaikenlaista väärää luuloa, jota he jakavat eteenpäin ja sitten yhdessä kauhistellaan sen pohjalta asioita.

   Täysin samaa mieltä olen siitä, että Suomessa säästetään nyt vääristä asioista, kun säästetään lapsilta, nuorilta yms. Mielestäni ei kuitenkaan kannata ajoittain tekemälläkin tehdä vastakkainasetteluja sellaisten ihmisryhmien välillä, jotka kaikki tarvitsisivat apua – se ei ole kenenkään etu.

   Reply
 • 19.9.2016 at 19:10
  Permalink

  Juuri tyhmistäminen on päivän sana, sitä tämä on. Itse en ole opinnoissa ollut viimeisen parin vuosikymmenen aikana, muuta kuin parit kymmenet työttömyyskurssit, kestot päivästä kolmeen kuukauteen, ovathan ne olleet vekkuleita tilaisuuksia, mutta ei niistä mitään varsinaista hyötyä ole ollut, paitsi tietenkin oppiminen ja opettelu tietotekniikan käyttöön, hyvä sekin.

  Reply
  • 20.9.2016 at 06:09
   Permalink

   Minä ”jouduin” hommaamaan tietokoneen vuonna 2009. En päässyt TE-keskuksen maksamalle kahden viikon kurssille, silti velvoittavat minut osaamaan tietokoneen käytön. Sairasta touhua. Kohta loppuu Nordealta verkkopankki, jolloin minut velvoitetaan osaamaan älypuhelimen käyttö, kouluttaakohan pankki? Sen osaaminen ei kiinnosta pätkääkään, joten hyvinkö opin? Ei olisi varaa, mutta pakko olla… Ja skanneri pitää opetella, kun KELA muuttaa naapurikaupunkiin, olenkohan edes koskaan nähnyt sellaista? Ala-asteella lähetettiin faxia jonnekin, vieläköhän sellainen vehje on olemassa? **tuttaa, kun ruumiillista työtä tehneen pitää opetella kaikenmaailman sähköhärpäkkeet. Äitini ei osaa tekstiviestiä laittaa, mutta känny löytyy kyllä. Miten joku muistisairas vanhus, tai lukutaidoton (yksi tuttu on) osaa nykyaikana toimia?

   Työkkärin viikon mittaisella kurssilla muuten opetettiin, että virus tulee koneeseen, jos jätät sen yöksi päälle. Opettajat olivat n. kuusikymppisiä mummoja.

   Reply
 • 25.9.2016 at 13:51
  Permalink

  Kyllähän ne on juurikin niitä elintasosurffareita!! Miksi tulisivat just Suomeen ,ainakin 10 turvallisen maan läpi!???Jos on hätä ,jää kyllä heti ensimmäiseen turvalliseen paikkaan!!Turha muusta puhuakaan!!

  Reply
 • 26.9.2016 at 12:28
  Permalink

  Myönnän ettei tämä tilanne Suomessa ole yksin pakolaisten vika. Tässä tilanteessa vain tulisi päättäjillä olla sen verran m##aa, että kykenisi sanomaan ettei oteta enää yhtäkään tulijaa maahan. Välittämättä sen suuremmin mistään velvoitteista. Jos joku väittää, että Suomella on varaa ottaa pakolaisia, hän on väärässä.
  Jatkuvasti puhutaan ettei vienti vedä, mutta kukaan ei sano, että vähennettäisiin tuontia. Sehän olisi huonoa bisnestä. Viedään maataloustuotteet ulkomaille ja tuodaan p##kaa tilalle. Maatalous mikä on yksi parhaista ja pysyvimmistä elinkeinoja hienossa maassamme, voi huonosti mahdollisesti tästä syystä. Tässäkin tapauksessa puhtaan ruuan ja rahat ulkomaille.
  Sitten on näitä aivan mahtavia ja tuottavia kaivoshankkeita. Ei voi sulkea, kun tulee kalliiksi, mutta ei voi pitää käynnissäkään, joten tuetaan sitäkin. Pistäisivät sen jo pikku hiljaa kiinni tai sitten vaan heti.
  Vielä on hyvä kirjoitella, kun sananvapautta rajoittava laki alkaa vasta muotoutua. Tämäkin on kyllä tulossa. Kiitos suvaitsevaisten jotka ei kestä kritiikkiä maahanmuuttoon liittyen. Kritiikki on niin negatiivista, että tekee huonoa bisnekselle.
  Päättäjiin olen kyllä tyytyväinen. Niinhän ne muutkin yritysjohtajat on vuodesta puolet lomalla, kun firmalla menee huonosti. Loman jälkeen on aina hyvä pitää pienet, koko firmaa koskevat yt:t. Yritykset onkin sitten aina helppo siirtää ulkomaille, valtiota ehkä vähän vaikeampi. Vaikka kyllä mekin varmasti naapurille kelvattais.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.