Suomessakin saarnanneelle imaamille vankeutta vihapuheesta.

Pasilan moskeijassakin tuttu Anjem Choudary tuomittiin brittiläisessä oikeusistuimessa kansanryhmän kiihoittamisesta  viideksi vuodeksi saarnaamaan tiilenpäille. Tuomioon vaikutti sekä teon toistuminen että viimeaikaiset hyökkäykset brittejä vastaan, joihin syyllistyneet ovat saaneet ilmeisiä vaikutteita Choudaryn kaltaisilta vihasaarnaajilta.

Tuomioistuin Old Baileyssä katsoi 49-vuotiaan saarnaajan puheet viiden ja puolen vuoden täysihoidon arvoisiksi. Tosin Choudary on nauttinut täysistä palveluista brittiläisten veronmaksajien piikkiin jo vapaana ollessaan.

Mohammed Mizanur Rahman, 33v, sai saman tuomion. Hänen katsottiin avustaneen Choudaryä tämän rikollisissa puuhissa. Suomessa Choudary on saarnannut mm. Pasilan moskeijassa.

Asiasta kertoi BBC.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.