Nuorten ja poliisin näkemykset Nurmijärven yhteenotosta. (Video)

Nurmijärvellä, Maaniitun koulun parkkipaikalla lauantaina, tapahtuneesta yhteenotosta on  julkisuudessa erilaisia käsityksiä: Nykysuomi-julkaisu kävi haastattelemassa tapahtumapaikalla eilen hengailleita nuoria, joista kahden haastattelu kuuluu videolla. Poliisi on myös julkaissut oman tiedotteensa.

Maaniitun koulun pihalla eilen iltapäivällä aikaansa viettäneet nuoret olivat kaikki kuulleet lauantaisista tapahtumista, ja kaksi heistä oli itsekin ollut paikalla.  Heidän identiteettinsä suojelemiseksi he eivät näy kuvassa, ja ääntäkin on muunnettu. Pojat kertoivat yhteenoton olleen hyvin epätasainen, kaksi suomalaista vastaan koko lauma Röykän vastaanottokeskuksen aikuisia miehiä, 18-20 -ikäisiä, näitä Sipilän 17-vuotiaita.

Pojat vahvistavat, että tilanne alkoi suomalaistyttöön kohdistuneesta väkivallasta, johon tytön 18-vuotias isoveli oli puuttunut. Seuraavaksi koko matujoukko oli tämän veljen kimpussa, ja loppu on tuttua pahoinpidellyn pojan isän jo netissä julkaistusta kertomuksesta. Eilen haastatellut pojat vahvistavat tapauksien kulun.

nurmijärviPojat tietävät kertoa, että tapahtumien alussa pahoinpidelty tyttö ja pahoinpitelijänsä tunsivat toisensa, tilanne liittyy heidän keskinäisiin väleihinsä, seurustelusuhteen päättymiseen, mutta sekään ei tee hyväksyttäväksi fyysistä väkivaltaa. Maaniitun koululla on peruskoulun luokat 1-6, se on ns. ala-aste. Kuudennesta luokasta ylöspäin oppilaat käyvät joi muita kouluja. Peruskoulut toimivat näin, koska kovin eri-ikäisiä oppilaita ei haluta pitää samoissa tiloissa.

Jossain on mainittu, että pahoinpitelyn aloittanut turvapaikanhakija-poika olisi ollut saman koulun oppilas. Silloin hänen on täytynyt olla 6:lla luokalla? Eilen kuulemamme mukaan po. nuorimies oli ”aikuinen”.

Pojat kertoivat myös vokkilaisten olevan hyvin fb- ja twitter-aktiivisia koulun tyttöjen suhteen. Di-gold

Poliisi selvittää nuorison yhteenottoa Nurmijärvellä 27.8.2016

28.08.2016Itä-Uusimaa

Nurmijärvellä nuoret tappelivat lauantai-iltana. Poliisi sai ilmoituksen 27.8.2016 hieman ennen iltakahdeksaa, että Heikkiläntiellä koulun parkkipaikalla on usean nuoren joukkotappelu. Paikalle lähetettiin poliisipartioita, mutta tilanne oli jo rauhoittunut poliisin saapuessa paikalle. Tapahtumapaikalla oli ollut useita kymmeniä ihmisiä. Poliisin saman tiedon mukaan tilanne oli saanut alkunsa muutaman osapuolen välisestä kiistasta, johon oli liittynyt lukuisa joukko muita mukaan. Tapahtumaan osallistui läheisten vastaanottokeskusten asukkaita ja paikallisia asukkaita.

Tapauksen tutkinta on alussa, mutta tilanne vaikuttaa saaneen alkunsa henkilökohtaisista syistä. Poliisi selvittelee alkutilannetta ja syitä, miksi tilanne laajeni useiden osallisten väliseksi. Asiasta on tehty rikosilmoitus nimikkeellä pahoinpitely. Tähän mennessä poliisin tietoon on ilmoitettu aiheutuneista vahingoista lähinnä verinirhaumia, repeytyneitä vaatteita ja muita pieniä omaisuusvahinkoja. Tapahtumapaikalta ei ole otettu ketään kiinni. Poliisi jatkaa asian selvittelyä.

Lisätietoja

Timo Pirinen, rikoskomisario

p. 0295436588

http://poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/poliisi_selvittaa_nuorison_yhteenottoa_nurmijarvella_27_8_2016_51111

Nurmijärven Uutiset toistaa tiedon 15-vuotiaan tytön ja aikuisen miehen seurustelusuhteen päättymisestä koko kalabaliikin alkusyynä:

Poliisin saman tiedon mukaan tilanne oli saanut alkunsa muutaman osapuolen välisestä kiistasta, johon oli liittynyt lukuisa joukko muita mukaan. Tapahtumaan osallistui läheisten vastaanottokeskusten asukkaita ja paikallisia asukkaita.

Luonnollisesti poliisi kiinnittää huomionsa myös siihen, ettei tilanteeseen liity mitään lain vastaista? Nurmijärven Uutiset jatkaa toisessa raportissaan:

Poliisin mukaan 15-vuotiaan tytön ja 16-vuotiaan pojan seurustelu päättyi vähän aikaa sitten, ja poika purki pettymystään tytölle muun muassa nimittelemällä ja tönimällä häntä. Tyttö soitti isoveljelleen, joka tuli paikalle ja tilanteesta kehittyi nujakka.

Poliisin mukaan asiaan ei liity etnistä vihataustaa, vaan tapahtumien taustalla oli kahden nuoren onnettomasti päättynyt parisuhde.

Tiedoissa on jonkin verran ristiriitaa, mm. siinä miten nuoriso on viettänyt aikaansa ennen po. tappelua, ja ainakin tyttö  mainitaan po. tapahtumapaikalla olevan koulun oppilaana.  Di-gold

http://www.nurmijarvenuutiset.fi/artikkeli/427572-turvapaikanhakijat-ja-nuoret-ottivat-yhteen-nurmijarvella-joukkotappelussa

http://www.nurmijarvenuutiset.fi/artikkeli/427910-nurmijarven-nujakka-syyna-rikkinainen-rakkaussuhde-ei-etnista-vihaa

https://www.facebook.com/nurmijarvenuutiset/?fref=nf

7 thoughts on “Nuorten ja poliisin näkemykset Nurmijärven yhteenotosta. (Video)

 • Pingback: Nuori pahoinpidelty porukalla Nurmijärvellä? Isän kirje + Video.

 • 29.8.2016 at 20:06
  Permalink

  Kommentin ”Ei halua kertoa nimeään” voisi muuttaa ”Todistaa anonyymisti”. Se olisi huomattavasti kohteliaampaa.

  Toisaalta, pikkuisen yllättää miksi 15 vuotias (lain mukaan vielä lapsi) on seurustellut matun kanssa. Eivätkö vanhemmatkaan sanoneet mitään? Matujen suurin tarkoitus on siittää omaa geeniään suomalaisiin. Ja jos sen seurauksena on lapsi, niin mitä luulette, miten suomalaiset hänee reagoivat? Entä isän kanssaveljet? Hän tulee olemaan hylkiö lopun ikänsä kummassakin kansanryhmässä. Jos vähänkin mietitte niin näin se vain on. Se on DNA:han kirjoitettu.

  Reply
 • 29.8.2016 at 20:22
  Permalink

  Kuinkas niillä lapsilla voi olla jo seurustelusuhteita takana? Olisko isin ja äidin pitänyt jo pikkaisen aikaisemmin seurailla, mitä tyttölapsi touhuilee? Lapsiahan nää on vielä on, 15-kesäiset. Isäkin puhuu raiskauksista päivityksessään , vaikka tytöt seukkailevat ihan vapaaehtoisesti,.

  Reply
 • 29.8.2016 at 20:44
  Permalink

  ….Vastatkoon vaan suvakit omista tekosistaan, ei heru sääliä.

  Tämän isipapan purkautuminenkin on vain jatkoa itseruoskinnalleen, kun ei suvakkilaput silmillään ymmärtänyt aiemmin asiaa niin kuin normaalin täysjärkisen isän olisi pitänyt. Aivan siis eri asia kuin ne muhammättiläiset jotka käyvät täysin ulkopuolisten naisten kimppuun joka kylällä.

  Täytyy vain toivoa että kyseisestä perheestä tuli nyt viimeistään täysin ’realisteja’, eikä jäänyt pelkkään hetken viemään uhoamiseen.

  Reply
 • 29.8.2016 at 20:47
  Permalink

  Johdattelevuus seuraavissa hiukan vähemmälle. Mutta kyllä suomen kansa tietää että lätty tulee lätiseen ja jos merkit paikkansa pitää syyskuun Jihad ei luulisi olevan yllätys suomessakaan. Euroopassa syttyy suuri palo. Ei suomi sen vähemmällä pääse jos ei hanttiin panna.

  Reply
 • 29.8.2016 at 21:29
  Permalink

  Jos nuo molemmat lausunnot – eli haastattelun perusteella saadut ja toimittajan niistä tekemät päätelmät sekä poliisin antama lausunto – niin oikeudenmukainen päätelmä on se, että sitä saa mitä tilaa eli oli oikeudenmukaista, että kymmenet muslimiterroristit hyökkäävät kahden suomalaispojan ja yhden 15v tytön kimppuun koska 15v tyttö ja hänen vanhempansa ovat niin tyhmiä, että eivät ole asettaneet tyttärelleen mitään rajoja ja kaksi suomalaispoika olivat niin tyhmiä, että menevät paikalle vain kahdestaan ilman aikuisia armeijan taistelukoulutusta saaneita kavereitaan.

  Ehkä tästä episodista nyt opitaan, että lapset eivät seurustele muslimiterroristien kanssa ja tilanteisiin mennään aina ylivoimalla.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.