Forssasta tuttu Sanni Grahn-Laasonen lupaa rahaa Guggenheimille.

Vielä on jäljellä suomalaisilla loma-aikaa, ja meidän huomaamattamme yritetään kikkailla: Opetus ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) aikoo ”vivuttaa” meidän rahoilla jo kerran kuopattua Guggenheimia.

”Pyrin osaltani edesauttamaan sitä, että valtiolta voisi löytyä niin sanottua vivuttavaa osarahoitusta Guggenheimiin”, sanoo kulttuuriministeri, ja julkisten palvelujen rampauttamiseen kyllästyneitä suomalaisia suoraansanoen ”vivuttaa”.

Elinkeinoministeri Olli Rehn näyttää olevan Kankkulan-kaivon, ei vaan Guggenheim-museo -hankkeen elvyttäjä. Tässä paljastuukin demokraattisen päätöksenteon parhain piirre: Asia voidaan avata aina uudelleen ja uudelleen, kunnes päätös on sama mikä on jo ”on sovittu”. Sitten vasta ratkaisu on lopullinen.  Kokeneet politiikan toimittajat puhuivatkin (keskenään, ei julkisesti), että Suomea hallitsee Mr. On Sovittu.

ollirehn000000000222222”Museo edellyttää tietysti merkittävää yksityistä rahoitusta, ja se myös edellyttää Helsingin kaupungin panostusta”, selittää  Olli Rehn. Hallituspuolue persut on jo herännyt vastarintaan. Puolustusministeri Jussi Niinistö: ”Kantamme Guggenheimiin ei ole muuttunut miksikään. Jos yksityisellä rahalla museo nousee, nouskoon. Mutta valtion rahaa ei museolle kyllä anneta.

Helsingin Sanomat arvelee, että Gaggelperi-museon rahoitus saatetaan budjettiriihessä koplata esm. liikenneministeri Anne Bernerin suomalaisen taksiliikenteen tuhoamissuunnitelman lieventämiseen. Suurmoskeijaa ei ole kaiketi liitetty vielä samaan kuormaan?  Di-gold

Asiasta kirjoitti Helsingin Sanomat 26.08.2016.

2 thoughts on “Forssasta tuttu Sanni Grahn-Laasonen lupaa rahaa Guggenheimille.

 • 26.8.2016 at 13:02
  Permalink

  Tätä minä en ymmärrä. Me maksetaan siitä että päästään ostamaan!!

  Ei voi olla tämän typerämpää hanketta eikä korruptoituneempaa. Jos minä sanoisin että haluaisin rakentaa tuohon katjanokalle niin antaisiko kaupunki minulle tuon tontin? Ei antaisi. Sen sijaan kukkein-kohin johtohenkilöille se annettaisiin ilmaiseksi. Sen lisäksi, Helsingin kaupunki ja koko suomen veronmaksajat joutuisivat osallisiksi tuohän korruptoituneeseen hankkeeseen. Eikä siinä vielä kaikki. Joka vuosi kukken-koti lähettäisi suomalaisille veronmaksajille laskun siitä että joku rakennus jonka joku on jonnekkin rakentanut, käyttää heidän nimeään. Ja lisäksi tulisi lasku siitä roinasta joka tulisi jostain uudelta mantereelta ripustettavaksi rakennuksen seinille. Ja sitä hienot piirit kutsuisivat taiteeksi.

  Eiköhän näiden pullosta inspiraationsa hakevien ”taidetta” ole jo riittävästi tässä maassa.

  Reply
 • 26.8.2016 at 13:04
  Permalink

  Olen kovasti koittanut miettiä mikä on Sannin kompetenssi ministerinä. Enkä ole muuta keksinyt kuin että sillä on pieni suu.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.