Terroristien rahansiirtojärjestelmä löydettiin, -ja hukattiin.

Kun jihadistinen terrorismi on nyt Euroopalle ja Pohjois-Amerikalle suurempi uhka kuin koskaan sitten Wienin piirityksen, on syytä vilkaista miten 11.09.2001 terroritekojen ennaltaestäminen tyrittiin, ja miten jihadistit ovat saaneet rauhassa siirtää rahojaan maasta toiseen ilman jälkiä asiakirjoihin ja sähköisiin tiedostoihin.

Amerikkalaisen vakoojan löydöt olisivat jopa voineet pysäyttää terroristit, mutta kukaan ei kuunnellut häntä. Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset ovat saaneet kovaa kritiikkiä kykenemättömyydestään estää syyskuun 11. päivän terrori-iskuja. Yhden näkökulman tiedustelutoiminnan epäonnistumiseen antaa Mail on Sunday -lehdessä julkaistun entisen vakoojan haastattelu.

”Seurasin tapahtumia televisiosta. Tiesin heti, että kyseessä on terrori-isku”, Haig Melkessetian muistelee. ”Ja seuraava ajatukseni oli, että tätä ei olisi koskaan pitänyt tapahtua.”

Melkessetian puhui menneisyydestään nyt ensimmäistä kertaa. Kahtena iskuja edeltävänä vuonna hän oli osallistunut Lähi-idässä tutkimuksiin, jotka olisivat jopa voineet pysäyttää terroristit. Hän oli paljastanut salaisen hawala-menettelyn, jolla Al-Qaida siirsi rahaa ulkomaisille terroristisoluille ja samalla toimiston, jota kaksi 9/11-terroristia käytti. Hän myös välitti esimiehilleen keinot, joilla taliban olisi voitu nujertaa ja jotka olisivat voineet johtaa Osama bin Ladenin kiinniottoon.

Melkessetiania ei kuitenkaan kuunneltu. Hänen työnsä sivuutettiin, ja lopulta hän joutui itse kuulusteluihin terrorismista epäiltynä. Melkessetian oli päässyt hawala-järjestelmän jäljille. Al-Qaida käytti salaista menetelmää lähettääkseen rahaa terroristisoluille ulkomaille niin, ettei siirroista jää jälkeen minkäänlaisia kirjallisia todisteita. Melkessetianin kontakti kehotti kiinnittämään erityistä huomiota erääseen rahanvaihtoyritykseen Arabiemiraattien Sharjahissa. Tämä pieni emiirikunta Dubain kupeessa oli tuohon aikaan myös asekauppiaiden ja hämärän rahtiliikenteen solmukohta.

melkessianMelkessetian meni vierailulle yrityksen toimistoon, jututti paikallisia ja sai pian selville, että toimiston takahuoneesta todella lähetettiin rahaa käyttämällä hawalaa.

Hän kirjoitti kiireisen raportin sekä rahanvaihtajista että yleisestä tarpeesta valvoa hawalaa. Raportti kuitenkin lähetettiin edelleen matalalla prioriteetilla, eikä se koskaan päässyt Washingtoniin asti.

Syyskuun 11. päivän iskujen jälkeen sekä CIA että iskuja tutkinut komissio totesivat, että al-Qaida käytti hawalaa laajasti. Eikä siinä kaikki. Tutkimuksissa kävi ilmi, että kaksi 9/11-iskujen koneita lentäneistä terroristeista, Ziad Jarrah ja Mohammed Atta, olivat käyttäneet Mekessetianin ilmoittamaa rahanvaihtotoimistoa Sharjahissa.

Melkessetian oli havainnoissaan edellä aikaansa, mutta hän ei koskaan saanut tunnustusta työstään. Sen sijaan pian syyskuun iskujen jälkeen hän joutui kuulusteluihin terroriepäiltynä. Vaikka hänet seuraavana vuonna vapautettiin epäilyistä, tapaus tuhosi hänen uransa. Sittemmin Melkessetian on tehnyt konsultin töitä.

Nyt, kymmenen vuotta 9/11-iskujen jälkeen, Melkessetian on yhä aivan yhtä katkera esimiehilleen, joiden laiminlyönneillä oli katastrofaaliset seuraukset.

 

Lähde: Mail on Sunday,

Iltalehti: Olisiko 11/09 voitu estää?

Nykysuomi selvitti hawala-systeemin ulottumista Suomeen viitisen vuotta sitten:

Hawala, -kuinka terrorismi rahoitetaan.

Suuri joukko Suomessakin asuvia ihmisiä on siinä tilanteessa, että heillä on omaisia sellaisessa maassa, jossa ei ole toimivaa pankkijärjestelmää tai kansainväliset rahansiirtosysteemit eivät pidä sitä riittävän vakaana jotta voitaisiin pitää normaaleja kontakteja. Kun omaisten jättäminen ilman säännöllisiä avustuksia on ”haraam” elikkä siis syntinen teko, jolla menettää kasvonsa synnyinyhteisössään ikiajoiksi, on heidän pakko turvautua mihin tahansa tapaan saada rahaa vaikkapa isöäidilleen.Ratkaisu on keskiaikainen Hawala-järjestelmä, jota Lähi-Idän ja muslimimaiden asukkaat ovat käyttäneet menestyksellä jopa sotien aikana. Hawala toimii näin:

1. Suomessa asuva syntyperältään vailla vakinaista valtiokoneistoa olevassa maassa juurensa l. taustansa omaava saa kuulla, että hänen isoäitinsä vuohi on varastettu/tapettu. Isoäiti tarvitsee vuohen elääkseen. Pojanpoika on Suomessa sosiaalielättinä, ja koko maailma tietää että kaikki jotka ovat Suomessa ovat rikkaita. Jos rikas ei auta sukulaistaan, hän on hylkiö. hänet kirotaan ja häneen katkaistaan kaikki yhteydet. Muillekin klaaneille kerrotaan, että hylkiö on kelvoton eikä ansaitse kunnioitusta. Tämä voi jopa käydä hengen päälle.

2. Siispä esimerkkihenkilömme hankkii rahat. Nyt on ongelma, miten siirtää ne kotimaahan.

3. Henkilö kuulee, että Helsingissä on eräässä asunnossa kaveri, joka auttaa. Henkilö menee tämän luokse. Hän saa kuulla, Mitkä ovat esim. 1000 euron siirtokulut kotimaahan. Hän antaa välittäjälle 1000+kulut, ja isoäitinsä nimen ja osoitteen. Siinä se.

4. Kun asiakas on ovesta ulkona, välittäjä ottaa kännykkänsä ja soittaa yhden puhelun. Hän kertoo henkilön ja summan, joka hänelle pitää maksaa. Sitten hän ottaa sängyn alta matkalaukun johon laittaa äsken saamansa setelit.

5. Kaukana Suomesta itähelsinkiläisen maahanmuuttajan isoäidin luokse tulee vieras mies, joka ensin selvittää saajan henkilöllisyyden ja sitten jättää rahat. Sitten hän sanoo ”Saalam aleikum” ja poistuu.

6. Mitään rahaa EI ole siirtynyt Suomesta vastaanottaja maahan. Ei ole tarpeenkaan. Saudi-Arabiassa on rikas mies, oikeastaan useita. Eri syistä he haluavat antaa rahaa vaikkapa ”Al-Skeidalle” tämän Euroopassa oleville terroristisoluille. Mutta suorista rahansiirroista jää jälkiä, ja sitten tulee predator-lennokki ja sitten hyvää yötä…?

7. Ei mitään huolta! On ”Hawala”: Saudi-liikemiehen antamat dollarin setelit on salakuljetettu meidän maahanmuuttajamme kotimaahan, huolimatta merirosvo-vaarasta.

8. Maahanmuuttajan kotimaassa on siis tämä kaveri, jonka sängyn alla on myös seteleillä täytetty matkalaukku. Hänpä maksaa saudi-rahalla kaikki Suomeen muuttaneiden maamiestensä rahasuoritukset suvuilleen ja klaaneilleen.

9. Mummo sai rahat, Suomessa asuva pelasti kasvonsa ja auttoi sukulaistaan. Kuka pelissä hävisi jos kukaan?

10. Kuka pelissä voitti? Al-Skeida tms.. Suurinpiirtein saudi-miljardöörin antamia rahoja vastaava summa on saatu EU:n rajojen sisälle ilman mitään jälkiä missään tiedostoissa. Ne setelit, jotka itä-helsinkiläisemme antoi välittäjälle, hakee kerran vuodessa tai useamminkin vaikkapa Birminghamista Suomeen ”rukouksia johtamaan” lentävä sporttinen ja nuorekkaan sotilaallinen imaami. Tai joku muu.

Suomessa asuvan suvustaan huolehtivan maahanmuuttajan sukulaiselleen lähettämillä seteleillä siis ostetaan aseita, räjähteitä, myrkkyjä, bioaseita, ja vaikkapa lentokoulutus-tunteja Muhammed Attan Hampurin solun jäsenille. Näin se käy.

Edellä olevan tarkastelun jälkeen hawala-rahansiirtojärjestelmä on virallistunut Suomessakin. Sitä harjoittavat rahoitusyhtiöinä rekisteröidyt yritykset, mutta periaate on yhä sama: Kriisialueille tai roistovaltioihin tuleva terroristiraha pestään ja siirretään EU:n ja Pohjois-Amerikan alueelle ilman että rahansiirtoja pystytään tarkkailemaan. Pariisin marraskuisen ja Brysselin keväisen terroriteon uhrit eräässä mielessä kuolivat siksi että pankkijärjestelmän ulkopuiolisen rahansiirtojärjestelmän annetaan toimia. Di-gold

 

One thought on “Terroristien rahansiirtojärjestelmä löydettiin, -ja hukattiin.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.